El fabricant francès de trens Alstom s'enfonsa a la borsa aquest dijous (-32%, 14,58 euros) després de rebaixar previsions de flux de caixa lliure (FCF, per les sigles en anglès) per a aquest any fiscal 2023-2024.
- 21,67€
- -1,14%
La companyia ha dit que espera ara un flux de caixa lliure negatiu per a l'any fiscal d'entre -500 i -700 milions d'euros enfront de la previsió anterior d'un flux de caixa lliure "significativament positiu".
Alstom va anunciar aquest dimecres, en un informe preliminar de resultats, un FCF negatiu de -1.150 milions d'euros al primer semestre del seu exercici fiscal 2023-2024, cosa que l'ha portat a retallar els seus objectius de flux de caixa lliure per a tot l'any. L'empresa ha explicat que l'acceleració de l'augment de la producció, el retard al programa de material rodant al Regne Unit i els retards a la recepció de comandes han portat a aquest resultat negatiu durant el semestre.
Durant aquest període, la companyia va registrar un creixement orgànic de vendes del 6,5% i una millora de la rendibilitat al 5,2%. Davant la revisió a la baixa de les previsions d'FCF, Alstom ha confirmat perspectives de vendes per a l'any fiscal per sobre del 5% i de la rendibilitat al voltant del 6%.
"Recolzant-se en un moment de mercat positiu, Alstom està accelerant en la seva trajectòria de creixement orgànic. Estem immersos en un ràpid augment, especialment en l'activitat de material rodant. Això, combinat amb projectes heretats que s'estan finalitzant alhora, està afectant el flux de caixa lliure aquest primer semestre", ha declarat Henri Poupart-Lafarge, president i CEO d'Alstom. "L'equip directiu està fortament compromès amb els plans d'excel·lència operativa i enfocament en efectiu. Mantenim el nostre compromís amb els objectius de rendibilitat a mitjà termini i generació d´efectiu", ha afegit.
COMANDES
Durant la primera meitat de l'exercici fiscal 2023-2024, Alstom va registrar 8.400 milions d'euros en comandes en comparació amb els 10.100 milions d'euros del mateix període de l'any fiscal anterior. El rendiment de l'any passat es va veure impulsat per un projecte emblemàtic a Alemanya (Baden-Württemberg) per valor de 2.500 milions d'euros, ha subratllat l'empresa.
La recepció de comandes al segon trimestre de l'exercici fiscal 2023-2024 és de 4.500 milions d'euros, incloent-hi 40 trens d'alta capacitat Coradia Stream per a Alemanya amb un contracte de manteniment de 30 anys per valor de 900 milions d'euros, locomotores per a Railpool i Akiem per més de 400 milions d'euros, i cotxes als Estats Units per aproximadament 300 milions d'euros.
La relació entre les comandes rebudes i les vendes realitzades ('book-to-bill' ratio) és d'1,0 per a la primera meitat d'aquest any fiscal, amb una lleugera millora en comparació amb el primer trimestre.
Alstom espera que la recepció de comandes sigui més forta a la segona meitat de l'any, especialment gràcies a acords guanyats però encara no registrats i a algunes comandes que es desplacen del primer al segon semestre de l'exercici fiscal.
La companyia ha confirmat la previsió de mantenir una relació entre les comandes rebudes i les vendes realitzades superior a 1 per a l'exercici.
VENDES
Alstom va registrar 8.300 milions d'euros en vendes a la primera meitat d'aquest any fiscal, en comparació amb els 8.000 milions d'euros del mateix període de l'any fiscal anterior. Això representa un creixement de vendes orgàniques del 6,5% i el 2,7% en termes reportats, recolzat per l'augment en material rodant, un bon exercici en Serveis i Senyalització, i la recuperació esperada en Sistemes. Les vendes a marge brut zero van assolir aproximadament 1.000 milions d'euros durant la primera meitat, i es confirma la meta de 1.700 milions d'euros per a aquest any fiscal.
La companyia ha confirmat la seva orientació de mantenir un creixement de vendes orgàniques superior al 5% per a l'exercici fiscal 2023-2024, tal com apunta més amunt.