ep embraer praetor 500
EMBRAUER

La filial de l'aeronàutica brasilera Embraer que desenvolupa els anomenats vehicles voladors començarà a cotitzar aquest dimarts a la borsa de Nova York després de l'aprovació de la seva fusió amb la nord-americana Zanite. Eve desenvolupa avions elèctrics d'enlairament i aterratge horitzontal (eVTOL).

Amb el nom d'Eve Holding Inc, la companyia ha comunicat que la brasilera serà controladora amb a prop del 82% del capital de l'empresa resultant de la fusió. Les accions ordinàries i garanties d'Eve Holding negociaran des d'aquest dimarts 10 de maig a la Borsa de Nova York sota el símbol de 'EVEX' i 'EVEXW', respectivament.

"En connexió amb el tancament de la transacció, els títols de Zanite seran voluntàriament retirats del mercat de capitals Nasdaq després del tancament del mercat el 9 de maig de 2022, i les accions ordinàries i garanties públiques de la nova empresa començaran a ser negociats a la Borsa de Valors de Nova York a partir del 10 de maig del 2022", explica Embraer.

Eve ja ha captat 357 milions de dòlars amb la venda de noves accions ordinàries a inversors privats, a 10 dòlars per acció, que van ser adquirides pels seus controladors i socis estratègics.

D'aquesta xifra, 147 milions de dòlars corresponen a l'aportació del consorci d'empreses que participen en el desenvolupament d'aquests vehicles voladors. Entre les empreses integrants d'aquest consorci destaquen l'espanyola Acciona, Azorra Aviation, BAE Systems, Falko Regional Aircraft, Republic Airways, Rolls-Royce, SkyWest Inc., Space Florida i Thales USA.

De la resta, 185 milions de dòlars corresponen al que aporta Embraer i els altres 25 milions de dòlars a Zanite.

contador