dl gsk plc gsk health care healthcare pharmaceuticals and biotechnology pharmaceuticals ftse 100 premium glaxosmithkline glaxo smith kline 20230328 1835
Sharecast graphic / Josh White

Les accions de la farmacèutica GSK s'enfonsen un 7% aquest dilluns a Wall Street després que un tribunal dels Estats Units admetés proves científiques als judicis que s'estan celebrant sobre el fàrmac Zantac, en què s'avalua si el seu ús pot augmentar les possibilitats de patir càncer, segons avança CNBC.

En concret, el Tribunal Estatal de Delaware va determinar que els experts de la part demandant tenen el dret a testificar en els prop de 75.000 processos que estan oberts en relació amb el fàrmac.

Brent Wisner, advocat que representa part dels demandants, destaca que “aquest cas sempre s'ha centrat a presentar la ciència davant un jurat”.

Després de conèixer la decisió de la Justícia nord-americana, la companyia va emetre un comunicat en què assegura que "no està d'acord amb la decisió del Tribunal Estatal de Delaware i immediatament hi buscarà una apel·lació".

"Després dels 16 estudis epidemiològics que van analitzar dades en humans sobre l'ús de ranitidina, el consens científic és que no hi ha evidència consistent o fiable que la ranitidina augmenti el risc de càncer", destaca la companyia farmacèutica.

A més, expressa dubtes sobre "si la metodologia utilitzada pels pèrits dels demandants és prou fiable per permetre'ls presentar les seves proves al judici".

"La decisió no significa que el Tribunal estigui d'acord amb les conclusions científiques dels pèrits dels demandants i no en determina la responsabilitat", detalla la companyia.

Alhora, subratlla que "continuarà defensant-se enèrgicament contra totes les reclamacions i gestionant aquest litigi en el millor interès dels accionistes".

"A més de cercar immediatament una apel·lació davant la Cort Suprema de Delaware, la companyia presentarà mocions de desestimació presentant defenses addicionals, separació de casos i prova d'ús per part dels demandants, i, alhora, la companyia avançarà cap a judicis de casos individuals", conclou.

Noticias relacionadas

contador