ep archivo   un pollero realiza sus ultimas ventas en la tienda de comestibles los mares
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

La facturació de les empreses va registrar a l'agost un descens de l'1,7% en taxa interanual, xifra que suposa tornar a taxes negatives, segons les dades de l'Índex General de Xifra de Negocis Empresarial (ICNE) publicat per l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

Es van presentar taxes de variació anual positives a dos dels sectors analitzats i negatives als altres dos, corregits d'efectes estacionals i de calendari.

Serveis no financers de mercat va registrar el major augment (6,2%) i Subministrament d'energia elèctrica i aigua, sanejament i gestió de residus, el descens més important (-18,3%).

Per la seva banda, la variació mensual entre l'agost i el juliol, eliminant-ne els efectes estacionals i de calendari, va ser del -0,8%. Aquesta taxa va ser igual a la del mes anterior.

Dels quatre sectors analitzats, cap no en va presentar taxes mensuals positives. Subministrament d'energia elèctrica i aigua, sanejament i gestió de residus va presentar el descens més important (-6,2%) seguit de Comerç (-1,3%).

contador