• La companyia arrossega un deute de 766 milions d'euros
armas texas

Remington, una de les majors fabricants d'armes als Estats Units, s'ha declarat en fallida aquest diumenge per poder dur a terme un acord de reducció del deute amb els creditors enmig de la creixent pressió pública i política per un major control de les armes de foc al país presidit pels Estats Units.

El director financer de la companyia, Stephen Jackson, ha reconegut que les vendes de Remington es van desplomar el 2017 i que el fabricant tenia dificultats per complir amb els requisits als quals es va comprometre amb els seus prestadors.

Enmig de la pressió pública i política que reclama un control més restrictiu de les armes de foc

Remington, la fabricant d'armes més antiga dels Estats Units, va anunciar al febrer que reduiria el seu deute de 950 milions de dòlars (766 milions d'euros) signant un acord amb el qual transferirà el control de la companyia als seus creditors. El grup preveu concloure el seu procés de fallida el proper 3 de maig segons els documents judicials presentats.

La declaració en fallida de Remington té lloc setmanes després del tiroteig de Florida, del passat 14 de febrer, que va acabar amb la vida de 17 persones a l'escola secundària de Parkland. Aquell incident va desencadenar una intensa campanya als Estats Units per imposar un control més restrictiu sobre les armes de foc.

En resposta a aquesta manifestació pública d'un important sector de la societat nord-americana, algunes grans companyies han pres partit. Citigroup, companyia de serveis financers amb seu a Nova York, va anunciar la setmana passada que requerirà a les companyies que comercialitzen amb armes de foc vendre només a aquells clients que tenen els seus antecedents verificats.

Noticias relacionadas

contador