ep archivo - cartel de mediaset espana en la sede de telecinco en madrid espana a 5 de marzo de 2020
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha informat de la suspensió del còmput del termini d'acceptació de l'oferta pública d'adquisició (OPA) sobre Mediaset España formulada per MFE-Mediaforeurope, matriu italiana del grup Mediaset.

Aquesta suspensió del còmput del termini d'acceptació, que s'estenia des del 30 de maig del 2022 fins al 28 de juny del 2022, es produeix després que aquest dilluns la companyia de Silvio Berlusconi millorés la contraprestació en efectiu per l'empresa dirigida per Borja Prat fins a 2,16 euros per acció.

"En el moment en què es produeixi la resolució relativa a la sol·licitud de modificació de l'oferta esmentada, s'informarà del nou termini d'acceptació", assenyala la CNMV.

Cal recordar que l'OPA del grup Mediaset està adreçada al 100% del capital de Mediaset España, de la qual s'exclou el 55,69% de títols que pertanyen directament i indirectament a la companyia de Silvio Berlusconi.

Així mateix, la millora de la contraprestació en efectiu es produeix en el marc d'un acord de cooperació entre empreses anomenat Cooperation Agreement, mitjançant el qual el consell d'administració de Mediaset España, amb plena submissió als deures fiduciaris, es compromet a recomanar l'oferta millorada mitjançant l'emissió d'un informe favorable confirmat que l'oferta millorada és adequada.

D'altra banda, Mediaset España ha acordat dur a terme determinades actuacions amb l'objectiu de permetre que el nombre més gran d'accionistes de la companyia rebin informació detallada de l'oferta millorada i de l'informe favorable del consell d'administració de la societat.

El consell d'administració de Mediaset España aprovarà i publicarà l'informe esmentat dins dels cinc dies naturals comptats des de la data de publicació de la millora aprovada per la CNMV.

contador