- Un vistiplau per part de la CNMV que no té gran impacte sobre la cotització de les parts involucrades...
- ...després de conèixer una possible acord entre ACS i Atlantia per una OPA conjunta
La comissió nacional del mercat de valors (CNMV) ha autoritzat aquest dilluns l'OPA de Hochtief, filial alemanya d'ACS, per Abertis. L'oferta de la constructora és de 18.600 milions per la concessionària espanyola, amb un pagament en efectiu de 18,36 euros per acció.
- 18,36€
- 0,00%
- 42,70€
- 0,99%
- -
- -
A més, l'oferta consisteix en un bescanvi com a màxim de 24.268.685 accions de nova emissió de Hochtief per 193.530.179 accions d'Abertis (19,54% del capital), equivalent a 0,13 accions per cada acció de la concessionària. La proposta de la constructora es va presentar el 18 d'octubre passat de 2017 i va ser admesa a tràmit el dia 27 d'octubre de 2017.
Un procés d'autorització que s'ha dilatat més del previst. El mercat esperava que en tres mesos l'organisme resolgués aquest tràmit, com va passar amb l'oferta d'Atlantia per Abertis. La CNMV s'entén que l'oferta s'ajusta als termes a les normes vigents i considera suficient el contingut del fullet explicatiu presentat després de les últimes informacions incorporades amb data del 8 de març.
Un vistiplau per part de la CNMV que no té gran impacte sobre la cotització de les parts involucrades. ACS puja aquest dilluns a prop d'un 0,3%, Hochtief puja un 0,4%, Abertis, un 0,1%, Atlantia, baixa un 0,2%. Una 'tranquil·litat' borsària que es deu al fet que la constructora que presideix Florentino Pérez i la companyia italiana van anunciar dijous passat que havien emprès negociacions encaminades a arribar a un acord sobre la 'batalla' d'opes que tenen oberta des de fa mesos per quedar amb el control de la companyia d'autopistes i satèl·lits espanyola Abertis.
ACS i Atlantia van confirmar que es troben "en converses". Un procés de negociació preliminar, segons va indicar Atlantia al seu comunicat i, per tant, les dues empreses indiquen que, "fins ara no han arribat a cap acord". El rumb d'aquestes negociacions estaria en constituir una societat conjunta a través de la qual s'articularien la presa de control d'Abertis, grup de concessions que, d'aquesta manera, mantindria la seva integritat, a més de la seva seu a Espanya.
Uns moviments que no perden de vista el Govern i Criteria Caixa. L'Executiu de Mariano Rajoy no perd de vista aquests moviments, ja que Abertis és un "actiu estratègic" per al país pel seu negoci d'autopistes i per la seva participació majoritària en Hispasat, l'operador estatal de satèl·lits espanyol que podria passar a mans de Red Eléctrica de forma imminent. També tindrà molt a dir-hi Criteria Caixa, el braç industrial de La Caixa que emergeix com el principal accionista d'Abertis amb el 21,5% del capital. Un escenari que mostra que són moltes les parts interessades en aquesta megaoperació.