La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha admès a tràmit la sol·licitud d'autorització de l'oferta pública d'adquisició d'accions (OPA) presentada pel grup químic portuguès Bondalti sobre la totalitat de les accions d'Ercros a un preu de 3,60 euros per acció.
- 3,54€
- -0,28%
L'organisme ha pres aquesta decisió en entendre que "el fulletó i els altres documents presentats, després de la documentació complementària i les modificacions registrades els dies 6/03/2024, 8/03/2024, 12/03/2024 i 14/03/2024, s'ajusten al que disposa l'article 17 del Reial decret 1066/2007, de 27 de juliol, sobre el règim de les ofertes públiques d'adquisició de valors.
Amb tot, cal destacar que aquesta admissió a tràmit de la sol·licitud "no suposa cap pronunciament sobre la resolució relativa a l'autorització de l'oferta, o qualsevol dels seus termes i condicions, que haurà de produir-se d'acord amb els terminis i la resta de requisits previstos a l'article 21 de la precitada norma".
Així mateix, la CNMV ha explicat que "l'adquisició resultant de l'oferta està subjecta al que preveu l'article 7 bis de la Llei 19/2003, de 4 de juliol, sobre règim jurídic dels moviments de capitals i de les transaccions econòmiques amb l'exterior. D'acord amb l'article 26.2 del Reial decret 1066/2007, la CNMV no autoritzarà l'oferta fins que no s'obtingui la preceptiva autorització prèvia a què es refereix aquesta Llei.
Bondalti, que va llançar l'OPA de caràcter voluntari el 5 de març passat, és la major empresa química portuguesa i està controlada pel seu president, João de Mello.
Al moment de llançar l'oferta sobre Ercros, no controlava cap participació accionarial a la companyia, tot i que ha afegit que "disposa dels compromisos de deute i de recursos propis necessaris" per finançar la compra, ja que compta amb un aval bancari emès per Banc Santander.
L'empresa també va mostrar la seva "plena confiança" en l'actual equip gestor d'Ercros i es va comprometre a "mantenir l'ocupació i la presència d'Ercros a Catalunya, el País Valencià, Aragó i la Comunitat de Madrid, així com la seva seu a Barcelona".
"Amb aquesta operació, de marcat caràcter industrial, es crearà un grup amb la dimensió i les capacitats tècniques necessàries per competir amb els principals actors del sector, augmentar la inversió en innovació contínua i sostenibilitat i anticipar-se als desafiaments que afronta la indústria química europea", va explicar la companyia portuguesa.