ep archivo   cnmc fachada de la comision nacional de los mercados y la competencia
EUROPA PRESS - Archivo

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha multat amb 225.000 euros Telefónica i Opera per oferir a les empreses la contractació de línies 902 a canvi d'un benefici econòmic. La normativa prohibeix expressament la retribució a les companyies per les trucades a aquest número en què el consumidor paga la totalitat de la trucada.

  • 4,35€
  • 0,86%

Segons s'explica en un comunicat, els fets van passar entre el juliol del 2017 i el maig del 2019 (en el cas de Telefónica) i entre el gener del 2017 i el gener del 2021 (en el cas d'Opera). En concret, les multes es reparteixen així: 160.000 euros per a Telefónica i 65.000 euros per a Opera.

Suposen una infracció greu de la Llei general de telecomunicacions, ja que implica l'incompliment de les condicions determinants de les atribucions i l'atorgament dels drets d'ús dels recursos inclosos als plans de numeració.

Les empreses contracten les línies 902 per centralitzar els serveis que ofereixen als seus clients sota el paraigua d'un mateix número. Es tracta d'un "número intel·ligent" que permet a les empreses conèixer des de quin lloc geogràfic es fa la trucada o a quina hora i aquesta informació els permet millorar els serveis d'atenció al client.

No obstant això, el preu de les trucades a un número 902 resulta més elevat per als consumidors que les trucades a números geogràfics. Es tracta d'un número que no està inclòs en les tarifes planes i els preus de les trucades de les quals no estan regulats, i això permet a l'operador fixar el preu que considera oportú, distingint-se aquest segons si la trucada es realitza des d'un telèfon fix o mòbil -des del qual sol ser més elevat el preu-.

La normativa no preveu quins serveis s'han de prestar mitjançant aquesta numeració. En tot cas, sí que prohibeix expressament la retribució a l'abonat (o empresa) que contracta la numeració 902, per les trucades adreçades a aquests números. Això significa que la companyia al qual l'usuari truca per rebre una informació no pot rebre diners per la trucada. És a dir, l'usuari, que truca, ha de pagar el cost íntegre de la trucada a la seva companyia telefònica.

Noticias relacionadas

contador