ep archivo   fachada de la sede de naturgy a 27 de febrero de 2024 en madrid espana naturgy obtuvo
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) investiga UFD Distribución Electricidad, i les seves matrius Hòlding Negocios Electricidad i Grupo Naturgy, per suposades conductes contràries a l'article 3 de la Llei 15/2007, de 3 de juliol, de Defensa de la Competència (LDC), segons ha explicat en un comunicat.

  • 20,68€
  • 1,49%

Segons la CNMC, la companyia "podria haver donat un tracte preferent i discriminatori a les incidències i reclamacions presentades per certes comercialitzadores entre 2021 i 2022, en detriment de terceres comercialitzadores independents. Així, UFD podria haver falsejat la lliure competència al mercat del subministrament minorista d'energia elèctrica i haver incomplert la Llei 3/1991, de 10 de gener, de competència deslleial".

L'organisme ha explicat que "la investigació es va iniciar a partir d'una sèrie de denúncies contra UFD per pràctiques contràries a l'LDC, i de la informació reservada que va dur a terme la Direcció de Competència (apartat 2 de l'article 49 de l'LDC). Davant la sospita de possibles pràctiques anticompetitives, la CNMC va inspeccionar dues seus del Grupo Naturgy”.

Finalment, la CNMC ha assenyalat que "la incoació d'aquest expedient no prejutja el resultat final de la investigació. Ara s'obre un període màxim de 24 mesos per a la seva instrucció i resolució".

Noticias relacionadas

contador