ep el consejero delegado de endesa y vicepresidente de la fundacion endesa jose bogas durante la
Eduardo Parra - Europa Press

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) investiga diverses empreses del Grup Endesa per possibles pràctiques anticompetitives. En concret, es tracta d'E-DISTRIBUCIÓN Redes Digitales, Endesa Operaciones i Servicios Comerciales, i les seves respectives matrius -Endesa i Endesa Energia-, a les quals investiga per un possible abús de posició de domini al mercat de la distribució elèctrica.

  • 19,84€
  • -0,23%

Les pràctiques afectarien tots els territoris on el Grup Endesa opera com a distribuïdora: Andalusia, Aragó, part de Castella i Lleó, Catalunya, Galícia, Illes Balears, Illes Canàries, ciutat autònoma de Ceuta i la província de Badajoz.

SOL·LICITUDS DE COMPETIDORS

La investigació se centra en el presumpte tracte discriminatori i preferent que el Grup Endesa hauria donat a la resolució de sol·licituds, reclamacions i incidències de les seves pròpies filials, en detriment de terceres empreses competidores.

Entre d'altres, s'analitzen els tràmits relacionats amb la comercialització d'energia elèctrica, la instal·lació d'equips i la prestació de serveis de mesura elèctrica, la prestació de serveis energètics, així com la instal·lació i l'operació de l'autoconsum, vinculat al mercat de generació distribuïda.

HA REBUT DIVERSES DENÚNCIES

La CNMC va rebre diverses denúncies contra E-DISTRIBUCIÓN per pràctiques contràries a la Llei de Defensa de la Competència (LDC), i va iniciar una informació reservada. El juny del 2023, personal de la CNMC va inspeccionar dues seus de diverses societats del Grup Endesa.

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència recorda que la incoació d'aquest expedient no prejutja el resultat final de la investigació. S'obre ara un període màxim de 24 mesos per a la instrucció i la resolució.

Noticias relacionadas

contador