- La companyia ara espera que el benefici al tancament de l'any 2016 ara ascendeixin 8.800 milions d'euros, enfront dels 9.200 milions previstos inicialment
- L'equip directiu d'Itàlia ja ha estat cessat
La companyia britànica de telefonia, internet i televisió, BT, es desploma aquest dimarts en la borsa de Londres després d'admetre irregularitats en la comptabilitat de la seva divisió italiana durant anys. Les pèrdues ascendeixen a 530 milions de lliures (610 milions d'euros) i suposa la fi a una recerca per part de la matriu que va començar el passat octubre.
- 1,44£
- 0,21%
La suma total de les fallades en la comptabilitat va molt més allà del previst inicialment per l'empresa, ja que esperaven unes pèrdues de 145 milions de lliures. BT ha informat sobre novetats en les seves previsions de resultats i en elles ha dit que hi ha hagut una deterioració en el seu negoci del sector públic i al mercat empresarial internacional.
En relació a l'escàndol de la seva comptabilitat italiana, la companyia ara espera que el benefici al tancament de l'any 2016 ara ascendeixin 8.800 milions d'euros, enfront dels 9.200 milions previstos inicialment.
L'EQUIP DIRECTIU HA ESTAT CESSAT TALLANTMENT
Les conseqüències ja han tingut lloc en BT, i l'empresa ha acomiadat a diversos membres de l'equip directiu a Itàlia, entre els quals s'inclouen el director executiu, Gianluca Cimini, i la cap de l'operacions, Stefania Truzzoli. Des de la 'teleco' apunten que donaran a conèixer un nou director executiu en italia el proper 1 de febrer.
El president executiu de BT, Gavin Patterson, ha dit que: "Estem profundament decebuts amb les pràctiques impròpies que hem trobat en el nostre negoci italià".
"Hem emprès àmplies recerques sobre aquest negoci i estem compromesos a garantir els més alts estàndards en tota BT per al benefici dels nostres clients, accionistes, empleats i tots els altres socis".
La recerca, que va incloure una revisió independent per la signatura de comptabilitat KPMG, va trobar pràctiques comptables impròpies i "un conjunt complex de vendes, compra, 'factoring' i operacions de lísing impròpies". "Aquestes activitats han donat lloc a l'exageració dels guanys del negoci italià durant diversos anys", han assenyalat des de la signatura segons recull la cadena britànica BBC.