cuentas bancarias 20211226122612

La banca espanyola va viure un "creixement continu d'entrades" al novembre, segons el darrer informe elaborat per Credit Suisse amb dades de l'Associació d'Institucions d'Inversió Col·lectiva i Fons de Pensions (Inverco). Santander i BBVA van ser els més beneficiats durant el període, mentre que CaixaBank va registrar un "comportament més feble", amb sortides netes durant el mes.

A més, els saldos vius d'actius sota gestió del sector van créixer un 2,5% aquest darrer mes, impulsats també pel desenvolupament de Santander i BBVA.

"En general, afavorim l'acompliment del trimestre del negoci de gestió d'actius de Santander a Espanya, amb les entrades netes acumulades més grans representant el 3,3% dels saldos vius, cosa que podria traduir-se en una millora del creixement dels ingressos per comissions al quart trimestre del 2022", han destacat sobre una entitat per a la qual mantenen l'opció de sobreponderar, amb un preu objectiu de 4,40 euros per acció.

Santander va registrar al novembre unes entrades netes de 523 milions d'euros, xifra que representa l'1,1% dels actius gestionats en circulació, en comparació amb el 2,3% d'octubre. Un segon mes consecutiu de fortes entrades va aconseguir compensar els fluxos de sortida acumulats fins al tercer trimestre del 2022, malgrat que la quota de mercat de nous clients va disminuir lleugerament el novembre al 20,1%, enfront del 28,6% d'octubre .

Per la seva banda, BBVA també va tenir un "rendiment persistentment resilient" al novembre, amb una acceleració de les entrades netes fins a assolir els 517 milions d'euros, xifra que suposa un 1,2% dels actius gestionats en circulació. La quota de mercat de nous clients va assolir el 19,9% (enfront del 8,4% d'octubre). Amb tot, els analistes de Credit Suisse mantenen el neutral, amb un preu objectiu de 6,60 euros per acció.

Pel que fa a CaixaBank, se'n van registrar sortides netes per valor de 130 milions d'euros, xifra que representa un -0,2% dels actius gestionats en circulació, en un marcat contrast amb les entrades netes de 1.200 milions d'euros registrades a octubre. En aquest cas també mantenen el neutral, amb un preu objectiu de 4,10 euros per acció.

Noticias relacionadas

contador