kkr envisage d investir davantage dans le reseau fixe de telecom italia

El fons d'inversió nord-americà KKR ha llançat una oferta vinculant per la xarxa fixa de Telecom Italia (TIM). Ho ha fet després del preacord signat el mes d'agost passat.

Així ho ha explicat Telecom Italia en una nota, en què detalla que l'oferta de KKR "expira el proper 8 de novembre", encara que ha remarcat que "està subjecta a la possibilitat de discutir-ne els termes de noves extensions fins al proper 20 de desembre".

L'oferta vinculant és sobre una part de NetCo, la societat que agrupa els seus actius de xarxa fixa i la seva participació en el negoci de cablatge submarí (FiberCop i Sparkle, respectivament). I és que KKR també ha presentat una oferta, però aquest cop no vinculant, per la unitat de cable Sparkle, segons el comunicat.

"Respecte a la participació de TIM en Sparkle, KKR ha formulat una nova oferta no vinculant, en espera de la transmissió d'una oferta vinculant en un termini de 4/8 setmanes, al final de les activitats de 'due diligence' en curs, i sol·licitant un període d'exclusivitat fins al proper 20 de desembre", ha indicat Telecom Italia.

A l'operador transalpí li interessa que l'oferta arribi a bon port, i és que necessita reduir el deute brut, que supera els 31.000 milions d'euros. En qualsevol cas, ha dit, "una vegada finalitzada l'anàlisi, l'oferta vinculant se sotmetrà sense demora a la consideració del Consell d´Administració".

Tot i això, el govern d'Itàlia també hi tindrà alguna cosa a dir. I és que la primera ministra, Giorgia Meloni, ja ha dit que considera la xarxa de Telecom Italia un actiu clau que ha de mantenir cert grau de supervisió pública, i de fet l'Estat té dret a veto sobre acords que involucren actius estratègics.

Noticias relacionadas

contador