gucci-fait-a-nouveau-decoller-les-resultats-de-kering

La companyia de luxe Kering està pujant amb força a la borsa aquest dimecres (+5%) després d'anunciar ahir la sortida del president i conseller delegat de Gucci, Marco Bizzarri, que abandonarà la companyia el 23 de setembre.

  • 238,05€
  • 3,50%

Kering, responsable de marques com Gucci, Balenciaga o Cartier, ha comunicat que Bizzarri, que exerceix el càrrec de president i conseller delegat de la marca des del 2015 i és membre del consell executiu de Kering des del 2012, serà substituït de forma interina per Jean-François Palus, actual director gerent de Kering.

"Creiem que l'estructura organitzativa revisada de Kering i el canvi en les funcions de lideratge són un pas positiu per alinear encara més el talent del grup per servir millor les necessitats dels seus maisons", escriuen els experts d'RBC en un informe publicat aquest dimecres.

"Pensem que aquesta reorganització hauria de ser ben rebuda pel mercat. No creiem que sigui una gran sorpresa veure el Sr. Marco Bizzari abandonar el grup, ja que (la seva possible marxa) ha estat un tema força central en el debat dels inversors sobre Kering durant els darrers anys, i suposa un pas important per inculcar un nou lideratge (encara que transitori) i una nova perspectiva a Gucci", afegeixen des de RBC.

Palus tindrà l'objectiu d'"enfortir l'equip i les operacions de Gucci a mesura que la companyia recuperi la seva influència i ímpetu", indica el comunicat emès aquest dimarts. En conseqüència, el directiu renunciarà al seu lloc al consell d'administració de Kering i es traslladarà a Milà.

Bizzarri marxarà després de 18 anys dins del grup Kering.

contador