ep archivo   boutique de gucci
GUCCI - Archivo

El grup de luxe Kering, propietari de Gucci, ha anunciat aquest dijous que ha comprat a Blackstone un edifici de Milà, concretament l'ubicat a la via Monte Napoleone 8, per un total de 1.300 milions d'euros. Es tracta d'un edifici del segle XVIII, de cinc plantes, i situat en una de les zones més exclusives de la ciutat, on, a més, estan situades les botigues de Saint Laurent i Prada, així com el Café Cova, propietat d'LVMH.

  • 335,85€
  • 1,59%

"Ubicat a la cantonada més destacada del Quadrilater della Moda de la ciutat, l'edifici del segle XVIII consta de cinc plantes, amb un total d'11.800 metres quadrats. La propietat inclou més de 5.000 metres quadrats de superfície comercial, cosa que el converteix en un dels més grans de via Monte Napoleone”, explica Kering en un comunicat.

El grup francès apunta també que aquesta inversió forma part de l'"estratègia immobiliària selectiva" que ha posat en marxa, dirigida a "assegurar ubicacions clau i molt desitjables per a casa seva".

"Kering segueix centrant-se a gestionar de manera proactiva la seva cartera immobiliària amb l'objectiu a curt i mitjà termini de conservar una participació als seus actius principals juntament amb coinversors en vehicles dedicats", afegeix la nota.

Cal destacar que aquesta operació representa la venda més gran d'un sol actiu realitzada per Blackstone a Europa, però a més és una mostra de l'interès de les grans marques de luxe per assegurar-se ubicacions emblemàtiques a ciutats claus com Milà.

De fet, Kering ja va anunciar al gener la compra per 963 milions de dòlars d'un edifici a la cantonada de la Cinquena Avinguda i el carrer 57 a Nova York, i es va sumar a la cartera d'actius emblemàtics de què disposa el grup en altres ciutats, incloent-hi París i Tòquio.

En qualsevol cas, el desemborsament de Kering contrasta amb l'advertència de beneficis emesa recentment, una mica poc habitual al sector del luxe, i és que el grup va dir que espera que les vendes de Gucci -que representa la meitat de les vendes del grup i dos terços dels guanys- disminueixin un 20% al primer trimestre a causa de l'afebliment de la demanda a la Xina, el seu mercat clau.

Gucci, de fet, es troba enmig d'un canvi de rumb sota el lideratge del nou dissenyador Sabato de Sarno, després de diversos anys de caiguda de les vendes que han pesat sobre l'exercici de Kering enfront de rivals com LVMH i Hermès. Tot i això, aquesta nova estratègia encara no ha donat fruits.

4 ANYS A MÀ DE BLACKSTONE

La veritat és que l'edifici amb prou feines ha estat quatre anys a mans de Blackstone. Segons recull Financial Times, la companyia nord-americana va aconseguir aquesta propietat de Milà el 2021, com a part de l'adquisició de Reale Compagnia Italiana, una empresa italiana privada que també posseïa oficines, hotels i propietats residencials a la ciutat.

Va pagar al voltant de 1.100 milions d'euros per tota la cartera, i per això la venda de l'edifici per 1.300 milions ja suposa un bon guany. Durant aquest temps, ha gestionat la propietat amb el seu soci Kryalos, una immobiliària italiana. Segons James Seppala, director del sector inmobiliari europeu a Blackstone, ha assenyalat que l'acord amb Kering "demostra una demanda excepcional dels inversors per aquest tipus de béns d'alta qualitat als mercats més forts".

Noticias relacionadas

contador