tecnicas reunidas bolsa portada

Técnicas Reunidas ha caigut amb força aquest dimecres. La companyia s'ha deixat un 4% i ha liderat les caigudes de l'IBEX 35. Kepler ha assenyalat que Técnicas Reunidas està lluny de recuperar-se, tot i que el mercat "estigui valorant un entorn normalitzat". La companyia considera que l’empresa no tindrà un entorn normalitzat fins al 2021.

  • 12,25€
  • -2,23%

Kepler assenyala que les notícies seguiran sent negatives per a Técnicas Reunidas a curt termini, perquè els ingressos per les comandes seran més baixos, de 1.600 milions d'euros a l'any, xifra que suposa una reducció de la seva anterior estimació que se situava als 2.800 milions d'euros.

Els analistes de la companyia també consideren que hi ha riscos en el marge EBIT d'almenys l’1,5%, ja que encara "hi ha projectes difícils" acumulats. En aquest punt, Kepler manté la seva estimació sense canvi. Finalment el tercer risc és la reducció en les previsions de consens per a aquest 2018 i per l'any que ve a causa d'un menor nombre de comandes el 2018.

Pel que fa a 2019, Kepler estima que les comandes poden elevar-se fins als 6.000 milions d'euros. Això no obstant, matisen que la recuperació es veurà limitada per una disminució en la línia superior; una altra vegada perquè hi ha projectes difícils i un tercer risc és la concentració d'ingressos provinents de l'Orient Mitjà, que generen un marge baix.

Kepler assenyala que el 2020 continuarà la recuperació, però assegura que la normalització arribarà el 2021. "El 2020, esperem que el marge d'EBIT del grup continuï recuperant-se, però no arribarà al nivell 'normalitzat' del 5%, ja que la companyia no podrà generar una línia superior de gairebé 5.000 milions d'euros i la majoria dels contractes que s'executaran seran al Pròxim Orient".

Per tot això, mantenen la seva recomanació de 'reduir' i el preu objectiu als 19,5 euros, que està un 29% per sota del preu de cotització. A més, han decidit prendre una postura més conservadora sobre el dividend, "no cal esperar un dividend d’1,39 euros abans de 2020". L'estimació prèvia assenyalava el 2019 com la data per distribuir-lo.

Noticias relacionadas

contador