Kepler ha assenyalat en un informe que veuen AENA com una oportunitat de compra si compleix amb les previsions de trànsit per a aquest any i 2019. La companyia manté el seu preu objectiu en 175 euros i apunta que és una oportunitat perquè cotitza a prop dels seus mínims històrics en termes d'EBITDA.
- 205,80€
- 1,38%
D'aquesta manera, Kepler apunta que les expectatives són d'un creixement del 5,5% per a aquest any i del 3% per al 2019. No obstant això, assenyalen que des que van actualitzar la seva recomanació a "comprar" al mes de juliol, les accions han caigut un 5%, tot i que reconeixen que pràcticament les caigudes s'han produït durant els últims set dies, "per les preocupacions d'un ràpid deteriorament en el trànsit internacional". Les xifres de visitants d'Espanya el juliol van disminuir un 4,9%.
Així mateix, cal afegir que la companyia va marcar màxims històrics a mitjans del mes de juliol als 179,85 euros i des d'aquesta data s'ha deixat un 19%. Kepler veu el retorn dels principals riscos a mitjà termini com una sèrie d'esdeveniments. El principal risc seria un canvi regulador el 2022 i que els guanys de minoristes segueixin sostenibles. Aquesta tornada dels riscos, assenyalen a l'informe, coincideix amb la venda d'una petita participació del principal accionista institucional TCI.
Pel que fa a 2019, creuen que el fort impuls en el trànsit nacional, que probablement es mantindrà almenys fins al juliol 2019 gràcies als subsidis, hauria d'ajudar a complir el trànsit esperat pel consens. "Creiem que el preu de l'acció va reaccionar exageradament per les dades negatives dels clients de juliol (-4,9%, dels quals -3,3% per aire)", assenyala.
D'altra banda, Santander es mostra negativa amb Aena, ja que recomana vendre les accions per si el paper de l'Estat, primer accionista de la companyia amb un 51% del capital, suposa una garrotada per a la seva cotització. "Creiem que el canvi en el Govern d'Espanya és un important risc per a l'evolució de la companyia en borsa, que es basa en l'eficient reassignació del capital i un estricte control de costos", assenyala l'equip d'anàlisi del banc en un informe recollit per L'Independent.
A més, aquests informes arriben després de la rebaixa de recomanació de Morgan Stanley. La gestora aeroportuària es va deixar més d'un 2% després de rebre aquesta rebaixa: des de 'neutral' a 'infraponderar'. No obstant això, Morgan Stanley va elevar el preu objectiu d'Aena des dels 161 euros per acció, als 166 euros actuals. És a dir, un potencial alcista del 12,4%.