Barclays retallava aquesta setmana el preu objectiu de Telefónica lleugerament, fins als 8,7 euros des dels 8,8 euros previs. El nou preu fins i tot atorga a l'operadora un important potencial de pujada del 40% des dels nivells actuals de cotització. Els experts de JP Morgan fan el propi aquest dijous. No obstant això, la seva valoració teòrica anterior (5,6 euros) ja estava per sota del preu de cotització (6,2 euros) i la nova se situa encara més a baix (5,6 euros), la qual cosa implica un potencial baixista del 10% per a l'operadora.
- 4,26€
- 1,00%
Telefónica presentarà els seus resultats del quart trimestre i del conjunt de 2019 el pròxim dia 20. El consens de FactSet espera un benefici net de 2.341 milions d'euros per al conjunt de l'any passat (un 30% per sota dels 3.331 milions que va guanyar en 2018) i un OIBDA de 15.663 milions d'euros, un 0,6% superior als 15.571 milions de 2018.
Aquesta estimació suposaria que Telefónica no compliria amb el seu objectiu de pujada de OIBDA del 2% fixada per a enguany. Els experts de Credit Suisse ja publicaven recentment que "hi ha una idea generalitzada" que l'operadora incomplirà aquest objectiu. Malgrat això, creuen que hi ha catalitzadors que poden impulsar a alça a Telefónica enguany, com la millora del OIBDA a Espanya o la venda d'algun actiu addicional.
JP Morgan anuncia avui aquesta retallada de preu, al mateix temps que reitera el seu consell de 'infraponderar' sobre Telefónica. El banc estatunidenc explica que Espanya seguirà en el focus en la presentació dels seus comptes.
"Continuem veient riscos a nivell domèstic en Telefónica (...) i ens preocupa que els riscos d'espectre estiguin subestimats. Actualitzem les estimacions abans dels resultats, la qual cosa ens porta a retallar la nostra previsió d'increment de OIBDA del 2% i a baixar el preu objectiu de 5,9 euros a 5,6 euros", explica JP Morgan.
Els títols de Telefónica van tenir un rendiment un 15% inferior al del sector en 2019. El banc estatunidenc indica que els vents en contra van incloure l'augment de la incertesa competitiva a Espanya, les pressions per l'impacte de les divises i els problemes en la filial alemanya O2D. També apunten que han començat a ser "més constructius" amb les seves filials alemanya i brasilera, però continuen creient que les incerteses pesen i justifiquen el seu consell de '*infraponderar'.