ep archivo   el consejero delegado de cellnex telecom tobias martinez en una imagen de archivo
David Zorrakino - Europa Press - Archivo

Els experts de JP Morgan han retallat la valoració sobre els títols de Cellnex. Tot i que mantenen el consell de sobreponderar el valor, han reduït el preu objectiu que atorguen a les accions de la companyia des dels 58 euros anteriors fins als 54 euros actuals. Així ho justifiquen.

  • 36,32€
  • 0,47%

En una nota publicada aquest dilluns, els analistes del banc nord-americà recorden que les accions de Cellnex "s'han reduït a la meitat respecte als màxims del 21 d'agost". "Els resultats sòlids i la disciplina de la direcció en matèria de fusions i adquisicions no s'han vist recompensats, i molts atribueixen aquesta situació a una elevada correlació inversa amb l'impuls alcista dels tipus".

Tot i això, apunten, aquesta conclusió els sembla "massa simplista", ja que no explica per què Cellnex ha tingut un rendiment inferior al de les seves homòlogues nord-americanes i europees "en un enorme 20%-40% durant el període" esmentat.

L'equip de JP Morgan creu que estem en una fase de "contracció" i esperen que això segueixi sent així fins a mitjans del 2023. I apunten que perquè Cellnex millorés la seva situació podria "augmentar el dividend fins a una rendibilitat del 3%; alentir el capex de BTS (o reclassificar-lo) per al grup, i abstenir-se de realitzar fusions i adquisicions per recolzar el despalanquejament; i proporcionar orientació granular a mitjà termini per augmentar la visibilitat i reduir les incògnites de les previsions". "Creiem que això podria suposar una revaloració del 20%-30%", conclouen.

Per això han decidit mantenir el seu consell de sobreponderar. "Retallem els ingressos de l'exercici fiscal 22 en un 0,8% i l'EBITDA en un 1,6% (retard de l'operació amb 3UK). Els ingressos a mitjà termini augmenten un 1% anual, mentre que l'EBITDA, el capex, l'EFCF i el deute net es mantenen sense canvis", destaquen. Tot i que el preu objectiu baixa de 58 euros a 54 euros per acció.

"Les accions de Cellnex estan a un 50% dels màxims del 21 d'agost. En comparació, les torres nord-americanes només són a un -30% i les europees, a un -12%. El baix rendiment de Cellnex suggereix que els tipus d'interès només han estat un factor contribuent", destaquen en relació amb el fet que "molts inversors creuen que el problema de Cellnex se centra en una correlació inversa perfecta amb els tipus d'interès dels Estats Units".

Tot i que els experts de JP Morgan no són els únics que han parlat de la companyia aquest dilluns als seus informes. També ho han fet els analistes de RBC Capital Markets, que han reiterat el seu consell de sobrepondejar i el preu objectiu que atorguen als títols de Cellnex, de 38 euros.

Noticias relacionadas

contador