ep el presidente de bbva carlos torres vila durante la jornada de presentacion de resultados del
EUROPA PRESS

JP Morgan es mostra cautelós amb els bancs espanyols i rebaixa la recomanació per al BBVA, i l'elimina de la llista de 'top picks' o favorits. El banc nprd-americà rebaixa BBVA fins a 'neutral' des de 'sobreponderar' i en retalla el preu objectiu fins als 3,7 euros des dels 4,10 euros. Això, després que l'entitat comuniqués un CET1 de "només el 10,84% al primer trimestre i d'una visibilitat limitada sobre com arribarà a un nivell de l'11,5% a mitjà termini".

  • 9,29€
  • 2,09%

Des de JP Morgan subratllen que continua la feblesa de les divises del BBVA, juntament amb altres catalitzadors negatius addicionals, com "els vents reglamentaris en contra". Malgrat que BBVA ha estat més prudent amb les provisions comparat amb els seus homòlegs, i que té la millor cobertura d'actius dubtosos d'Espanya, un 66%, aquests experts avisen que la fortalesa del capital és clau en l'entorn actual.

Després dels resultats del primer trimestre, JP Morgan va reduir les seves estimacions de benefici per acció (BPA) en un 22% i un 9% per al 2021 i 2022, respectivament, per al conjunt de bancs espanyols. Abans, a principis d'abril, ja havia retallat les seves valoracions de les entitats espanyoles, encara que mantenia el BBVA a la cartera de favorits.

El 2 d'abril, JP Morgan va rebaixar el Sabadell de 0,85 euros a 0,75, Bankia, d'1,50 a 1,30, Bankinter, de 5,20 a 4,85, el BBVA, de 5,45 a 4,10 euros; CaixaBank, de 2,75 a 2,60, i el Santander, de 3,8 a 3 euros.

Quant a les recomanacions, té un consell de 'neutral' per a Sabadell, Bankia, CaixaBank, Santander i ara BBVA, i aconsella 'infraponderar' Bankinter.

Noticias relacionadas

contador