ep archivo   fachada del edificio de acerinox en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

JP Morgan ha publicat aquest dilluns un informe sobre el sector acerer a Europa i les seves perspectives per al tercer trimestre. Segons l'anàlisi del banc, s'espera que la capacitat ociosa o excés de capacitat a la indústria de l'acer (representa aquella porció dels insums que no està sent utilitzada plenament en la producció) segueixi sent un tema clau d'atenció, a causa de les pressions a curt termini en els preus de l'acer, derivades de més importacions i una demanda domèstica més feble.

  • 9,82€
  • 3,70%

En aquest context, JP Morgan ha elevat la seva recomanació per a dues empreses del sector: Salzgitter, d'infraponderar a neutral; i SSAB, de neutral a sobreponderar. Aquesta decisió es basa en l'exposició relativament gran d'aquestes acereries als preus al comptat a Europa, amb més de dos terços dels seus enviaments basats en contractes de sis mesos o menys. En un entorn de recuperació, aquesta exposició podria accelerar un impuls positiu als guanys a curt termini, diu el banc.

Tot i això, JP Morgan manté una postura cautelosa en altres empreses del sector. S'espera que les exportacions d'acer de la Xina continuïn sent elevades, al voltant de 90 milions de tones anualitzades, i qualsevol ajust en el creixement a la zona euro es considera un determinant clau dels riscos a l'alça per als preus de l'acer a Europa el 2023 /24.

Per tant, l'entitat s'absté de recomanar la inversió en ArcelorMittal, per a la qual té un consell de neutral i en retalla el preu fins als 20 euros des dels 23,50 euros. La recomanació per a Voestalpine i Aperam és infraponderar, i les dues empreses es troben en vigilància catalitzadora negativa de cara als resultats del tercer trimestre del 2023 a causa de riscos a curt termini en la generació de flux d'efectiu lliure i el palanquejament.

En contrast, JP Morgan destaca Acerinox com la seva principal elecció al sector de l'acer inoxidable europeu, amb un consell de sobreponderar (encara que en rebaixa també el preu fins als 10,70 euros des dels 11,90 euros). L'empresa està en vigilància catalitzadora positiva de cara al Capital Markets Day dels dies 29 i 30 de novembre, cosa que s'espera que sigui un catalitzador per a una reavaluació, diu al banc. A més, considera que el seu lideratge en l'exposició al mercat estable dels Estats Units podria ajudar a compensar les pressions als marges.

Noticias relacionadas

contador