arcelormittal dunkerque siderurgie acier 20240114174355

JP Morgan anticipa aquest dilluns que les mesures de proteccionisme comercial més estrictes implementades per la Unió Europea (UE) podrien generar un impuls significatiu al consum d'acer nacional.

  • 21,30€
  • -0,42%

La Comissió Europea (CE) estableix un límit del 15% a les importacions de bobines laminades en calent (HRC, hot rolled coil) de certs països, amb l'objectiu d'equilibrar l'accés a l'assignació i reduir les importacions excessives de nacions com Japó, Vietnam, Taiwan i Egipte, que deriven de les exportacions excessives d'acer de la Xina.

Segons JP Morgan, aquestes mesures podrien reduir les importacions d'HRC en gairebé 2 milions de tones per any, cosa que representa aproximadament el 20% de les importacions de la UE el 2023 i el 3% de l'oferta interna d'HRC fins al juny del 2026.

Aquesta perspectiva optimista cap al consum d'acer intern coincideix amb l'avaluació positiva que fa JP Morgan d'ArcelorMittal, per a la qual té un consell de sobreponderar. El banc nord-americà destaca que, tenint en compte el significatiu avantatge de valoració d'ArcelorMittal en comparació amb els seus competidors, la companyia es troba en una posició sòlida per capitalitzar l'augment en la demanda d'acer intern.

A més, JP Morgan ha posat en revisió positiva ArcelorMittal amb vista als resultats del segon trimestre del 2024, programats per a l'1 d'agost. Espera un augment de l'11%/20% a l'EBITDA per a 2024/25 en comparació amb el consens de Bloomberg, cosa que reflecteix principalment les expectatives de guanys més sòlids en associacions conjuntes, amb un potencial de consum domèstic més gran a la UE que podria afegir-hi un impuls addicional. Tot i això, JP Morgan adverteix sobre riscos idiosincràtics a la resta del sector i adopta un enfocament més selectiu en aquest sentit.

Noticias relacionadas

contador