• JP Morgan lloa la tasca de Mapfre enmig de la crisi de Catalunya
  • L'asseguradora cau aquest dimarts un 0,7% a l'IBEX-35
ep encuentro informativo organizado europa press presidente mapfre

Els analistes de JP Morgan pensen que els títols de Mapfre no continuaran amb l'escalada que han registrat durant l'últim mes. Aquests experts destaquen, a més, que els desastres naturals de l'any passat danyaran els resultats de l'exercici 2017.

  • 2,49€
  • 0,40%

JP Morgan adverteix que el preu de l'acció de Mapfre rondarà a l'actual durant els propers 12 mesos. Aquest dimecres, la companyia arrossega pèrdues del 0,79% i se situa als 2,83 euros per títol. Els analistes de l'entitat han pujat el preu objectiu fins als 2,80 euros des dels 2,79 de l'última anàlisi del passat 5 de gener. A l'últim informe, els experts recomanen mantenir en cartera l'empresa espanyola. L'asseguradora de l'IBEX 35 ha acumulat durant els últims 30 dies una revaloració del 4,85%, fet que suposa 0,15 euros més que al passat 18 de desembre. El consens d'analistes recollit per FactSet estima que Mapfre deu haver guanyat un total de 686 milions d'euros durant el 2017, amb unes vendes de 23.608.000 d'euros.

Els analistes de JP Morgan estimen guanys de 50 milions d'euros pel canvi de l'euro respecte al dòlar i l'euro

Les raons per les quals els analistes de JP Morgan consideren que el potencial alcista està esgotat en Mapfre són principalment dos. La primera, perquè consideren que el dividend que es repartirà el 2018 serà "pla". La segona, els desastres naturals que es van deslligar a Amèrica i Europa. Les inundacions dels huracans dels Estats Units, sense comptar els de Puerto Rico, "provocaran que tingui pèrdues de fins a 184 milions d'euros". Des de JP Morgan matisen que "per a la companyia és un repte poder equilibrar els comptes on l'huracà Maria de Puerto Rico va provocar quantioses pèrdues en Mapfre".

No obstant això, JP Morgan passa d'infraponderar l'acció a recomanar que es mantingui en cartera per dos motius. El primer n’és la bona feina de Mapfre en el conflicte català. "Tot i la volatilitat a la borsa espanyola, la companyia va usar correctament el mecanisme de revaloració de béns per aconseguir els guanys necessaris". D'altra banda, també valora positivament com la companyia "va ajustar els marges de costos durant el quart trimestre", destacant-ne les bones dades que ha recollit a la parcel·la d'assegurances de cotxes.

Finalment, els analistes de l'entitat bancària han explicat que esperen un guany addicional de 50 milions d'euros a causa de "la fortalesa de l'euro sobre el dòlar i la lliura esterlina".

Noticias relacionadas

contador