dl international consolidated airlines group sa iag consumer discretionary travel and leisure travel and leisure airlines ftse 100 premium british airways ba 20230328 2310
Sharecast graphic / Josh White

JP Morgan reafirma aquesta dijous el seu consell de sobreponderar IAG després que, a finals de maig, publiqués un informe sobre les aerolínies de baix cost (Ryanair i easyJet) en què també es referia a les grans aerolínies europees i en destacava la preferència pel hòlding espanyol.

IAG

  • 1,94€
  • -2,84%

L'informe d'aquest dijous se centra precisament en les grans aerolínies tradicionals. Si, en el cas de les de baix cost, JP Morgan posa èmfasi en els dubtes sobre els preus dels vols enfront del que s'estima a principis d'any a causa del grau d'incertesa sobre la demanda, en el de les grans diu que els preus que s'estimaven per als vols eren més realistes que per a les de baix cost al començament del 2024 i afegeix que els preus del primer trimestre "es van mantenir resistents".

"No obstant, els preus per al segon trimestre podrien ser més baixos del que s'esperava a causa de l'elevat creixement de la capacitat, una demanda mixta en funció de la ruta de llarga distància i el possible impacte dels descomptes de les aerolínies de baix cost", adverteix JP Morgan.

El banc nord-americà afegeix que uns preus més baixos dels bitllets al segon trimestre arribarien en un moment en què els costos continuen sent elevats per a les aerolínies tradicionals i es podria qüestionar si la demanda d'oci a l'estiu serà prou forta per augmentar els preus al tercer trimestre.

PUNTS CLAU

Els punts que JP Morgan remarca en analitzar les grans aerolínies europees són:

1. El creixement total de la capacitat de llarga distància a Europa continua sent alt i supera el de curta distància.

2. El creixement transatlàntic és alt sobre una base ben recuperada, però el Regne Unit i els Països Baixos semblen més limitats, cosa que podria beneficiar IAG i KLM.

3. Pel que fa a les opinions concretes de JP Morgan sobre les accions, segueixen sobreponderant IAG, "que en un entorn incert, creiem que ofereix una major qualitat, una reestructuració més autosuficient i genera més efectiu". Per la seva banda, continuen infraponderant Lufthansa i Air France-KLM, en què segueixen veient un risc a la baixa en les estimacions de preu versus costos.

"També col·loquem Lufthansa en revisió amb catalitzadors negatius i actualitzem les estimacions abans dels seus resultats del segon trimestre, i ens situem aproximadament un 10% per sota de les estimacions d'EBIT de Bloomberg per al 2024 i de la seva guia".

Noticias relacionadas

contador