ep el presidente de repsol antonio brufau durante el vi foro corell transicion energetica y realidad
Fernando Sánchez - Europa Press

JP Morgan ha retallat aquest dimarts el preu objectiu de Repsol fins a 17 euros des de 18 euros. Aquest preu encara suposa atorgar a la companyia un potencial de revaloració del 46%, i és que la companyia integra la llista de petrolieres europees preferides del banc nord-americà.

  • 11,74€
  • 0,13%

Aquesta llista està formada, segons publica avui JP Morgan en un informe, per la pròpia Repsol (sobreponderar, preu objectiu de 17 euros), per Shell (sobreponderar, baixa preu objectiu fins a 3.400 penics des de 3.550), Eni (sobreponderar, nou preu de 18,50 euros des de 19,50 euros) i TotalEnergies (sobreponderar, baixa preu fins a 72 euros des de 76 euros). Davant d'aquestes, infrapondera BP (en retalla preu fins a 500 penics des de 550), Equinor (baixa fins a 250 corones noruegues des de 260) i Neste (nou preu de 20 euros des de 18 euros).

JP Morgan espera volatilitat en el preu del petroli i explica que el context actual suggereix ser compradors de petrolieres en les caigudes abans que s'ajustin els fonaments del supercicle d'oferta i demanda de cru.

Aquesta volatilitat estarà motivada per una sèrie de factors, com l'esperada decisió de l'OPEP+ sobre reduir o no les retallades de producció. "L'enfocament al (major) subministrament s'intensificarà a mesura que la reunió de l'OPEP+ al juny va obrir la porta que alguns membres redueixin aproximadament 2,2 milions de barrils diaris de retallades voluntàries de producció de petroli des d'octubre, subjectes a les condicions del mercat".

Alhora, JP Morgan considera que les valoracions de les petrolieres europees són "atractives", cosa que recolza la seva tesi compradora.

Noticias relacionadas

contador