ep fachada de la sede de grifols a 9 de marzo de 2023 en coslada madrid especializada en el sector
Ricardo Rubio - Europa Press

JP Morgan ha elevat aquest dimarts el preu objectiu de Grifols alhora que ha reiterat el seu consell de neutral. El banc dels Estats Units ha pujat les seves accions de classe A (amb dret a vot) fins a 13 euros des de 12 euros i les de classe B (sense dret a vot) fins a 9 euros des de 8,50 euros.

  • 9,31€
  • -2,21%
  • 7,74€
  • -0,77%

JP Morgan ha posat el valor en "vigilància catalitzadora positiva per la desinversió parcial en Shanghai RAAS, els canvis menors a les previsions després del segon trimestre i l'èxit d'Argenx".

El banc ha inclòs ara en la seva valoració els resultats del segon trimestre de la farmacèutica, en què aquesta va augmentar les previsions per al conjunt del 2023 per reflectir una millora més ràpida dels marges. "Els nostres ingressos per al 2023-27 es mouen menys d'un 1% i l'EBITDA ajustat experimenta moviments d'LSD", precisa.

Aquests analistes esperen que el mercat se centra ara en diversos aspectes. En primer lloc, en la participació en Shanghai RASS, en què veuen "grans possibilitats" que es produeixi una desinversió durant els propers mesos, cosa que accelerarà el despalanquejament i "podria impulsar un rendiment superior de la cotització a curt termini".

En segon lloc, l'atenció es focalitzarà en l'impacte de la competència del Vyvgart d'Argenx per al tractament de CIDP (polineuropatia desmielinitzant idiopàtica crònica).

Així mateix, els inversors estaran pendents de les perspectives per al 2024 de l'empresa. "Creiem que Grifols podria ampliar el marge EBITDA ajustat abans de Biotest fins al 30% (des del 24% el 2023) gràcies al programa d'estalvi de costos", indiquen. JP Morgan considera que les previsions per al 2024 es podrien publicar amb els resultats del tercer trimestre o en una reunió d'analistes a finals d'any.

"A curt termini, veiem cert marge alcista al voltant de la desinversió en Shanghai RAAS i les previsions per al 2024, encara que a més llarg termini veiem que la competència dels recombinants alenteix el creixement, per això la nostra qualificació de neutral", conclou JP Morgan.

Noticias relacionadas

contador