ep vehiculo de tesla
Julian Stratenschulte/dpa

JP Morgan Chase ha presentat una demanda contra Tesla a causa d'una disputa sobre garanties, segons els arxius judicials publicats dilluns. El banc reclama 162,2 milions de dòlars més interessos, honoraris d'advocats i despeses.

  • 249,70$
  • 3,76%

JP Morgan al·lega que Tesla ha incomplert els termes d'un contracte que les companyies van signar en relació amb la revaloració de les garanties, com recull CNBC.

Al principi, Tesla havia de lliurar accions, o diners en efectiu, si el preu de les seves accions superava un "preu d'exercici" establert per contracte en una determinada data de venciment, segons la demanda.

Tot i això, la disputa ha sorgit quan JP Morgan ha realitzat ajustaments en el valor de les garanties, després que el CEO de Tesla, Elon Musk, tuitegés l'agost del 2018 que estava considerant portar la companyia a la borsa per 420 dòlars la acció, i de nou quan va rescindir la idea de privatitzar Tesla unes setmanes després. JP Morgan afirma que tenia un dret contractual a fer aquests ajustaments, mentre que Tesla va declarar en una carta que van ser "irraonablement ràpids i van representar un intent oportunista d'aprofitar els canvis en la volatilitat de les accions de Tesla", segons informa 'CNBC'.

Durant els 16 mesos següents, les accions de Tesla van tocar fons en un mínim de tres anys just per sota dels 177 dòlars per acció el juny del 2019, abans de disparar-se més enllà dels 420 dòlars per acció el desembre d'aquell any. Musk va ser posteriorment acusat de frau de valors per la SEC (Comissió de Borsa i Valors dels Estats Units). Tesla i Musk han acordat pagar 20 milions de dòlars cadascun per resoldre la demanda.

Les accions de Tesla han tancat el 15 de novembre als 1.013,39 dòlars.

Noticias relacionadas

contador