ep banco sabadell 20190214135901
BANCO SABADELL - Archivo

Els experts de JP Morgan analitzen les últimes dades del sector bancari del Banc d'Espanya corresponents al mes d'abril. Indiquen que aquestes referències segueixen mostrant un "creixement anèmic" dels préstecs, amb un descens de l'1,1% interanual (-1,2% interanual el març de 2019). No obstant això, l'interès mitjà dels préstecs va registrar una pujada intermensual de 13 punts bàsics.

"Seguim considerant que el risc/recompensa és menys atractiu per als bancs domèstics espanyols així que pensem que l'aplanament de la corba de tipus no està descomptat", expliquen des de JP Morgan. En aquest sentit, des del banc nord-americà precisen que les seves expectatives de benefici per acció per 2019/2021 estan un 3% per sota de les del consens.

"Veiem més riscos a la baixa a causa de la incertesa política i les preocupacions relacionades amb l'IRPH (Índex de Referència de Préstecs Hipotecaris) en les hipoteques", afegeixen des de JP.

Des del banc d'inversió insisteixen en la seva preferència pels bancs espanyols de gran capitalització sobre els domèstics. "Al sud d'Europa, preferim Itàlia sobre els bancs espanyols", conclouen aquests experts.

En aquests moments de dimarts, els bancs estan entre els valors que millor ho fan en l'IBEX Sabadell suma un 2% amunt i CaixaBank, un 1,7%. BBVA i Santander pugen un 1% respectivament, igual que Bankia i Bankinter.

Noticias relacionadas

contador