ep el presidente de repsol antonio brufau durante el vi foro corell transicion energetica y realidad
Fernando Sánchez - Europa Press

JP Morgan publica aquest dimarts un informe sobre el sector petrolier europeu en què, entre altres coses, eleva lleugerament el preu objectiu de Repsol fins als 18,50 euros des dels 18 euros, i reitera el seu consell de sobreponderar. Aquest preu suposa atorgar a la petroliera un potencial de pujada de més del 30% des dels preus de cotització actuals (13,90 euros).

  • 11,74€
  • -1,01%

"Mantenim la tesi constructiva de comprar a les caigudes per a les petrolieres de la Unió Europea (UE)", afirma el banc. Aquesta tesi es basa en una previsió d'augment del preu del petroli a curt termini cap als 90 dòlars el barril Brent. "Això dóna suport a valoracions atractives", sosté.

JP Morgan afegeix que les expectatives de BPA (benefici per acció) de les petrolieres europees estan "ben recolzades" i un rendiment base estimat de FCF (free cash flow) de l'11,1% per a 2024/25 a 80 dòlars el barril puja a més del 12% a 90 dòlars. "El segon trimestre es mostra sòlid, però poc espectacular", apunta el banc dels Estats Units.

IDEES D'INVERSIÓ

Les preferències d'idees de JP Morgan per al segon trimestre s'inclinen cap al petroli (upstream) i la bifurcació al missatge sobre l'execució estratègica del segon trimestre.

"Suggerim mantenir-se sobreponderats en Shell (millora preu als 3.550 penics des dels 3.500) per l'alça del GNL (gas natural liquat) i som venedors de BP (infraponderar) ja que el baix rendiment deixa un risc/recompensa equilibrat al segon trimestre. Recomanem estar llargs en Eni per l'exposició al petroli i la reducció de palanquejament emergent durant el segon trimestre.

Noticias relacionadas

contador