- Imaz ha demanat al nou Govern mesures coherents i progressives
Josu Jon Imaz, conseller delegat de Repsol, ha recordat a Pedro Sánchez, nou president del Govern, que els impostos indirectes els paguen els consumidors. Per això, ha demanat mesures coherents i progressives.
- 11,06€
- 0,36%
A més, ha rebutjat pagar carreteres pujant l'impost dels hidrocarburs, tal com proposava l'informe del Comitè d'Experts per a la Transició Energètica amb un increment del 28% en el gasoil, seria una mesura "regressiva". El conseller delegat de Repsol ha fet aquestes declaracions durant l'actualització del pla estratègic de la companyia per 2018-2020 amb el qual pretenen invertir 15.000 milions d'euros. A més, augmentaran el dividend als accionistes fins a l'euro per acció el 2020, amb un escenari de 50 dòlars el barril.
Imaz ha indicat que "a les administracions els toca prendre les decisions i a les empreses, complir-les", encara que ha demanat "racionalitat i progressivitat" a l'hora d'aplicar mesures si es vol construir una societat igualitària. Així, ha mostrat el seu "màxim" respecte a les institucions i ha assegurat que a la companyia li toca complir les "regles del joc" i buscar crear valor, generar ocupació i mantenir el compromís amb els accionistes.
El conseller delegat de la companyia també s'ha dirigit a la nova ministra d'Energia i Transició Energètica, Teresa Ribera, i li ha demanat que Espanya aposti per reduir les seves emissions de CO2, "però amb la màxima eficiència i els menors costos per a la indústria i perquè el consumidor no hagi de pagar costos afegits". En referència a això, el directiu ha subratllat que Repsol és una empresa "que produeix molt gas, més que petroli", que és un vector per reduir les emissions de CO2 al món", que vol ser "part de la solució d’aquesta transició energètica".
INVERSIONS AMB UN 10% DE RENDIBILITAT
D'altra banda, Repsol busca adquisicions de "capacitat" elèctrica per construir el seu negoci de gas i electricitat, amb el qual podrà obrir una nova etapa després de la seva sortida del capital de Gas Natural Fenosa, que li donarà una rendibilitat superior al 10% i que no siguin actius regulats, ja que aquest "no és el seu negoci", ha afirmat el conseller delegat de la companyia, Josu Jon Imaz.
El conseller delegat de la companyia també s'ha dirigit a la nova ministra d'Energia i Transició Energètica, Teresa Ribera, i li ha demanat que Espanya aposti per reduir les seves emissions de CO2
Imaz, respecte a possibles negociacions amb Viesgo per a l'adquisició d'actius, ha subratllat que la petroliera està parlant "amb unes quantes empreses" per poder construir aquest nou negoci, sobre el qual mentre era a Gas Natural Fenosa no es va atrevir a fer cap pas, però que "ara anirem construint", ha avançat.
Tot i això, ha recalcat que el grup no busca una gran adquisició, "de 1.000 milions d'euros, sinó de desenes o centenars". "En aquest sentit veurem si amb totes les empreses de què parlem avancen o s'estanquen. I si no, doncs avançarem pel camí orgànic pur i dur", va dir.
Repsol, que compta amb 600 megawatts (MW) de capacitat actualment, es marca com a objectiu arribar als 4.500 MW a l'horitzó de 2025, així com comptar amb una cartera de clients de 2,5 milions al negoci minorista de gas i electricitat i una quota de mercat del 5%.
CICLES COMBINATS
Imaz també ha considerat que l'adquisició de cicles combinats de gas "pot tenir tot el sentit", a més de la generació renovable ", ja que estan amb baixos preus a tot Europa, "menys del que es va invertir-hi", i ha subratllat que el gas natural tindrà "un paper rellevant" en la transició energètica.
El directiu tampoc ha revelat quan constituirà el grup la seva comercialitzadora de llum i gas, amb la qual competirà així amb les grans elèctriques (Endesa, Iberdrola i Gas Natural Fenosa). "Tindran notícies durant els pròxims mesos, avançarem en aquest camí", ha assenyalat.
El que sí que ha defensat Imaz és que Repsol, en aquest negoci serà "un actor rellevant en la generació distribuïda". "Per això volem mercats on en certa mesura puguem tenir la màxima obertura possible i que puguin competir. "Volem ser actors en un mercat obert i amb la tecnologia com a vector fonamental", ha afegit sobre aquesta qüestió.