- Goirigolzarri afirma que la privatització de l'entitat "és una cosa bona"
- D'altra banda, descarta noves compres o adquisicions durant el període fins al 2020
José Ignacio Goirigolzarri, president de Bankia, ha assegurat que "ens hi estem deixant la pell per tornar les ajudes". Davant d'aquesta afirmació, Goirigolzarri ha explicat que estan treballant amb l'horitzó de privatització del 31 de desembre de 2019 i ha afegit que "hi ha gana" entre els inversors perquè l'Estat pugui posar a la venda la seva part de l'entitat.
- 1,78€
- 2,65%
El primer executiu de Bankia ha deixat clar que l'entitat treballa "amb la idea de tornar les ajudes" rebudes en el marc de la seva reestructuració. "Estem deixant-nos-hi la pell amb aquesta idea", ha assenyalat. José Ignacio Goirigolzarri també ha apuntat que ells veuen que és un bon moment per fer una nova venda.
"Creiem que és un bon moment en el sentit que pensem que hi ha finestres", ha afegit. A més, ha explicat que "avui sortim de 'road show' per explicar als inversors internacionals el pla estratègic i crec que serà ben rebut", ha afegit.
No obstant això, ha destacat que es mostren respectuosos amb l'accionista majoritari que és el FROB amb el 61% del capital. "El FROB ha de privatitzar al major preu possible i esperem que aquest pla estratègic 2018-2020 l’ajudi", ha apuntat el president.
D'aquesta manera, ha recalcat que "creiem que la privatització és molt important, és l'últim aspecte que queda per a la normalització del projecte, i treballem amb la referència que hem de treballar, que és que Bankia estigui privatitzada al 31 de desembre de 2019". Goirigolzarri ha apuntat que el FROB "farà el que entengui que és bo fer".
"Els mercats avancen el valor. No cal esperar que es doni un determinat benefici perquè els inversors l’incorporin al valor actual ", ha assenyalat el president de l'entitat.
NOU MINISTRE D'ECONOMIA
El president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha rebutjat la idea que el canvi de ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, que es realitzarà la setmana vinent, acabi afectant l'entitat.
"Tenim el convenciment que anem a mantenir una relació amb el FROB i el Govern totalment professional i alliberada d'ingerències polítiques", ha assenyalat el primer executiu de Bankia durant la presentació del seu pla estratègic 2018-2020 en relació amb el canvi de ministre que es produirà després de la marxa de Luis de Guindos a la vicepresidència del Banc Central Europeu (BCE).
DESCARTA NOVES COMPRES
D'altra banda, el president de Bankia, José Ignacio Goirigolzarri, ha afirmat que a l'entitat estan centrats en la integració de Banc Mare Nostrum (BMN), i en l'horitzó del seu nou pla estratègic, que abasta des 2018 al 2020, no preveuen més compres o absorcions.
"Estem en aquests moments centrats en BMN, creiem que la fusió crearà molt valor per a l'accionista. A l'horitzó d'aquest pla estratègic no preveiem compres", ha assenyalat durant la presentació del pla estratègic de Bankia.
En el marc d'aquest pla, Bankia preveu establir un dividend d'entre el 45% i el 50% fins al 2020, al qual se suma el repartiment als accionistes de l'excés de capital, sempre que se superi de forma consistent un CET1 fully loaded del 12%.
Tenint en compte aquests dos aspectes, la retribució a l'accionista arribaria als 2.500 milions d'euros fins a 2020, tot i que Goirigolzarri ha explicat que no està dissenyat encara com es reingressarà als accionistes aquest excés de capital, si serà mitjançant un dividend extraordinari o no.
"Si estem compartint amb el mercat que anem a repartir als nostres accionistes l'excés de capital del 12% implícitament, hi ha el fet que a l'horitzó del pla estratègic no estem contemplant compres o absorcions", ha apuntat.