santander

La Reserva Federal (Fed) de Nova York ja va avisar al desembre, hi ha una bombolla al mercat de préstecs a automòbils i la divisió nord-americana de Banco Santander està ficada de ple en ella. De fet, l'últim informe realitzat per la signatura americana Jefferies assenyala que esperen un augment en els impagaments durant el mes de desembre.

  • 4,64€
  • 2,54%

El mercat nord-americà va suposar el 2015 un 13% dels beneficis totals del grup Santander i dins d'aquesta divisió hi ha un segment que no ha parat de créixer durant els últims anys: el dels préstecs per a automòbils. A través de la seva filial Santander Consumer USA (SCUSA), l'entitat presidida per Ana Botí opera en territori americà venent amb préstecs ‘subprime’, i segons les dades que ve publicant la divisió nord-americana, els problemes es fan cada vegada més visibles.

10% DE PRÉSTECS PER A COTXES EN MORA

Les dades oficials seran presentats per Santander USA dimarts que ve 17 i Jefferies espera que es quedin per sobre del nivell de l'any anterior. De fet, les seves estimacions d'impagament en els crèdits per a cotxes es fixen en el 10,01% al tancament del quart trimestre, mentre que per al global dels seus préstecs eleva les seves estimacions anuals fins al 15,93%, des del 14,64% previ.

D'altra banda, els clients de dubtós cobrament s'espera que aconsegueixin el 8,67%, un 0,11% més que el mes anterior.

El vicepresident de la Fed de Nova York, Michael Held, va comentar en relació a l'informe realitzat per la Fed de Nova York el novembre que “els impagaments estan significativament alts dins del segment de major risc”. Des de 2009, els crèdits a prestratarios agrupats en dues pitjors notes de solvència s'han triplicat i entorn 30.000 milions de dòlars han anat a parar a clients amb la pitjor nota de solvència.

Malgrat aquestes dades, el 'rating' de la signatura nord-americana segueix sent sorprenentment positiu, amb una recomanació de compra i un preu objectiu en 15 dòlars, un 8% per sobre del seu últim preu de tancament.

Noticias relacionadas

contador