ep repsol ha comenzado la produccion a gran escala de combustibles renovables en cartagena
REPSOL

Els analistes de Jefferies han revisat les valoracions sobre les empreses del sector petrolier. Entre elles, han decidit elevar el preu objectiu de Repsol, que ara el situen als 16 euros, des dels 15 euros previs, amb una recomanació de mantenir.

BP

  • 4,84£
  • 1,21%
  • 15,05€
  • 1,07%
  • 18,95£
  • -1,25%
  • 18,95£
  • -1,24%

Per a la resta del sector mantenen les seves recomanacions sense canvis, però sí que fan canvis en els preus objectius. Així, Shell passa a 32 lliures des de les 30 lliures, amb consell de compra i BP passa a 5,9 lliures des de les 5,8 lliures, també amb recomanació de compra.

Com expliquen, els canvis estan relacionats principalment amb els preus del gas: "Augmentem els nostres supòsits de preus del gas un 3%-4%. Els nostres supòsits sobre el preu del petroli es mantenen pràcticament sense canvis. Les nostres estimacions d'ingressos nets i FCF per als anys fiscals 2024-2026 cauen al voltant d'un 1% de mitjana".

Veuen un benefici limitat en la distribució als accionistes dins del sector, encara que creuen que el sector europeu cotitzarà amb rendiments FCF de l'11% i “això hauria de ser suficient per cobrir el nivell actual de pagament als accionistes”.

Pel que fa a les perspectives de resultats del segon trimestre i de l'any complet, a Jefferies esperen que els guanys del sector disminueixin un 15% intertrimestral, fet que implica una caiguda del voltant del 7% respecte als nivells de consens actuals. La caiguda dels marges de refinació és el principal factor de la caiguda seqüencial dels guanys.

A més, amb vista als resultats del segon trimestre, no preveuen cap canvi en les distribucions als accionistes, ja que les empreses distribueixen de mitjana el 100% del FCF que generen.

"BP és l'única excepció, ja que esperem un augment del 10% al DPS, en línia amb el consens. Creiem que Shell mostrarà un progrés continu en la recuperació del negoci de productes químics i podria millorar el seu objectiu de reducció de despeses operatius. Les polítiques de distribució de Repsol podrien estar sota escrutini, ja que esperem que les empreses tinguin dificultats per finançar els seus programes de recompra fins i tot als preus macro actuals.

Noticias relacionadas

contador