ep archivo   tesla model 3 20221125125903
TESLA - Archivo

Tesla no passa per bons moments. Els resultats del primer trimestre del 2023 presentats per la companyia no acaben de convèncer els experts i des de Jefferies han rebaixat aquest dimecres el seu consell fins a mantenir des de comprar i n'han retallat el preu objectiu fins als 185 euros per acció des dels anteriors 230 euros per títol.

  • 246,39$
  • 6,54%

Aquests analistes creuen que "l'agressió relativa dels preus no dona suport a un cas d'inversió múltiple alt mentre es desenvolupa", per això han optat per abaixar la valoració a l'espera d'un restabliment de l'acompliment i "possiblement de la governança".

A més, consideren que els resultats del primer trimestre no van validar l'elasticitat de la demanda que "va compensar els preus més baixos i el progrés dels costos pot trigar més a materialitzar-se".

Per això, uns rendiments més baixos seran un llast per a Tesla fins que les actualitzacions de guanys comencin a materialitzar-se, cosa que, segons els analistes de Jefferies, possiblement tindrà lloc a finals del 2023.

Des de la companyia també insisteixen que la governabilitat de la companyia "segueix sent una preocupació" per la manca de supervisió, la concentració de poder i la comunicació "poc convencional" del seu CEO, Elon Musk.

Enmig d'una indústria tan gran i competitiva com l'automotriu, que es troba en ple procés de transformació cap al vehicle elèctric, Tesla n'ha demostrat la viabilitat, però pot necessitar habilitats addicionals per tenir èxit de manera sostenible.

"Amb múltiples avantatges tècnics, des de programari fins a bateries i productivitat de fabricació, Tesla clarament té un rendiment superior en enginyeria, però ha quedat enrere en el desenvolupament d'habilitats en màrqueting i planificació de productes", indiquen des de Jefferies.

"Creiem que Tesla ha construït un avantatge significatiu atesa la manera com el seu model de negocis desafia el model de la indústria a través d'una millor utilització dels recursos des del disseny del producte fins a la fabricació i el tren motriu. No obstant, la sostenibilitat del model de negoci de Tesla es posarà a prova als propers trimestres, en particular la capacitat de mantenir un alt ROIC enfront d'una indústria que durant molt de temps ha tolerat rendiments estructuralment més baixos”, afegeixen els experts de la companyia.

En aquest sentit, per a Jefferies, Tesla necessita un creixement del 25%-30% per continuar aprofitant els costos fixos, incloent-hi les despeses d'amortització i adquisició per a "un palanquejament continu".

contador