bancos ibex nueva

Jefferies ha publicat un informe sobre la banca espanyola després de conèixer els seus resultats del segon trimestre en què reitera comprar tres entitats i mantenir-ne dues més. A més, n'eleva els preus objectius de dues.

  • 7,89€
  • -0,53%
  • 5,38€
  • -0,92%

En concret, reitera el consell de compra per a BBVA (manté preu objectiu de 12,30 euros), Santander (repeteix preu objectiu de 5,50 euros) i CaixaBank (millora preu objectiu fins als 6,20 euros des dels 6,00 euros). A més, reitera la seva recomanació de mantenir per a Bankinter (eleva preu objectiu fins als 7,40 euros des dels 7,10 euros) i Unicaja (repeteix preu d'1,30 euros).

Jefferies ha realitzat "canvis menors" en les estimacions de guanys per al 2024/2025 (+1%/-1% de mitjana) després de conèixer les xifres del segon trimestre.

"El trimestre va confirmar una contínua forta dinàmica en els ingressos domèstics, amb actualitzacions al marge net d'interessos (NII) en tots els casos, i el consens posant-se al dia amb les nostres estimacions. A Amèrica Llatina, els fonaments són favorables (menor CoR al Brasil i encara alts RoEs a Mèxic), però els múltiples de valoració segueixen estant per sota de les mitjanes històriques", expliquen aquests experts.

RESISTÈNCIA DEL MARGE D'INTERESSOS

Jefferies remarca que el trimestre "va validar novament la nostra tesi sobre la resiliència de l'NII domèstic en un context de taxes en descens", amb actualitzacions a la guia per al negoci domèstic en tots els casos.

"Seguim un 1% per sobre del consens a l'NII per al 2024, i en línia el 2025, amb el potencial alcista més gran a CaixaBank (2% i 1%, respectivament), Bankinter (1% en els dos anys) i BBVA (1% el 2024)", detalla Jefferies. "Hem vist que el consens s'ha anat ajustant gradualment a les nostres estimacions de marge d'interessos als darrers mesos. L'impuls de les comissions va ser fort, amb la majoria dels bancs superant el consens i un missatge més positiu respecte a les perspectives per a l'any complet a BBVA Espanya. Les despeses operatives van ser, en general, acords amb el consens i la guia implícita per al conjunt del 2024".

Per la seva banda, quant a les provisions, aquests analistes indiquen que també van ser generalment millors del que s'esperava (excepte a Unicaja, impulsat per més provisions legals relacionades amb hipoteques).

Noticias relacionadas

contador