ep archivo   gasolinera de repsol ubicada en madrid
Ricardo Rubio - Europa Press - Archivo

La companyia Jefferies ha pujat el consell sobre Repsol fins a comprar i el preu objectiu fins als 15 euros des dels 12 euros per acció. A més, els experts de Barclays han reiterat el consell de mantenir, però han augmentat la seva valoració fins als 14,50 euros des dels 13 euros.

  • 11,60€
  • -0,94%

"Per anàlisi tècnica, els títols de Repsol s'estan desplaçant a l'últim parell de mesos d'una manera molt erràtica, i ho fan dins d'un rang de preus comprès entre els 11 euros per sota i els 12,60 euros per dalt.

Una directriu baixista és una recta que presenta impecables màxims decreixents i que ha de complir la condició de tenir, almenys, tres punts de tangència o de suport. No ens val només dos punts de toc. Al cap i a la fi, es tracta d'una zona de resistència on el pendent és negatiu i on cada vegada que el preu la toca es produeix una descàrrega de paper. És a dir, l'oferta és superior a la demanda, i per això els preus cauen.

I aquest és el motiu pel qual els títols de Repsol fa a prop de dos mesos que desplegen un erràtic lateral. Perquè es tracta d'una important zona de resistència, la directriu baixista que uneix tots i cadascun dels successius màxims decreixents des dels màxims d'estiu de 2018. El preu s'està xocant una vegada i una altra contra aquesta resistència dinàmica i no és capaç de deixar enrere amb folgança i en espelmes setmanals. Quan ho faci, si ho aconsegueix, cal apostar per una volta als màxims històrics als 13,73 euros (ajustada la sèrie de preus als dividends repartits)”, indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador