Meliá Hotels donarà a conèixer els seus resultats del tercer trimestre el 2 de novembre i els estrategs de Jefferies ha mostrat la seva cautela al respecte, ja que, segons avancen, “si bé la demanda és sòlida a Espanya, veiem certa debilitat a Mèxic i tendències mixtes a EMEA".
- 7,22€
- -0,55%
En aquest sentit, i de cara a la presentació dels seus comptes, els analistes preveuen “un RevPAR O&L del tercer trimestre en 8,2% i un Ebitda de 168 milions d'euros. Retallem l'Ebitda de l'any fiscal 2023 en un 3% fins als 464 milions d'euros (previsió d'almenys 475 milions d'euros) i el BPA, -13%. El nostre preu objectiu derivat del DCF se situa als 6,30 euros".
Aquesta reducció de l'Ebitda per a tot l'any es deu a unes vendes més febles del que s'esperava a la regió d'Amèrica. Mèxic ha estat enfrontant desafiaments en els darrers anys amb les dures comparacions per part dels turistes entrants dels EUA, amb els turistes nord-americans que trien viatjar a Europa, i amb els viatges nacionals mexicans, que s'estan desplaçant cap als internacionals amb la moneda proporcionant un vent de cua.
"El fort peso mexicà enfront dels EUA també crea obstacles als marges. Com a resultat, modelem cFX RevPAR -3% (-8.5% inc FX) i marges Ebitda -760pb", expliquen des de Jefferies.
Pel que fa a Espanya, des de la companyia estimen que el creixement unitari net disminuirà un 2,5%, ja que una proporció de la cartera va passar d'arrendada a administrada fins al setembre. Tot i això, les dades industrials d'Espanya continuen sent sòlides, amb un creixement del RevPAR d'aproximadament el 6,5% el juliol/agost. Per això, creuen que Melià hi guanyarà participació.
En el cas d'EMEA (Europa, Orient Mitjà i Àfrica), pronostiquen un rendiment inferior al del mercat europeu en general (Europa STR per el juliol/agost 12%, ME 22%, Vietnam 27%).
Tot i això, vaticinen un escenari positiu, si la macroeconomia es manté forta el 2024. En aquest cas veuen una recuperació de l'ocupació al 71% (enfront del 71% el 2019) i un creixement dels preus d'aproximadament el 5%.
"En aquest escenari, l'empresa podria generar un Ebitda d'aproximadament 541 milions d'euros (aproximadament un 9% enfront del consens) i el deute net sobre Ebitda cauria a 2,5 vegades l'any fiscal 24E. En aquest escenari, Meliá cotitzaria a 6,6 vegades l'EV/EBITDA de l'any fiscal 2024", asseveren els analistes.
A Jefferies també posen el focus en el despalanquejament i consideren que competir amb els actors més grans amb pocs actius requereix reinversió.
"No obstant, amb un deute net sobre Ebitda de 3,1 vegades més que les nostres estimacions per al 2024, és probable que l'atenció se centri en el despalanquejament. El moment de la venda d'actius encara no és clar, però preveiem 120 milions de euros aquest any. Mentrestant, el refinançament que venç el 2024 corre el risc de pressionar les despeses per interessos. Pronostiquem costos d'interès del 5,6% el 2023, però esperem que s'aclareixi l'impacte del refinançament als anys posteriors", conclouen des de la signatura.