vidrala ok
Vidrala

Jefferies considera que Vidrala viurà una recuperació de la rendibilitat més ràpida del que s'esperava. Davant d'això, els analistes han elevat la recomanació de la companyia fins a mantenir i en pugen el preu objectiu, des dels 74 euros als 95 euros per acció.

  • 95,40€
  • 0,10%

Assenyalen una "probable absència de catalitzadors negatius a curt/mitjà termini". Tot i això, opinen que el competidor directe Verallia ofereix una valoració més atractiva. "Argumentem en contra que Vidrala sigui un clar guanyador net enfront de Verallia en costos d'energia i posicionament de preus per guanyar participació de mercat", diuen.

A més, destaquen que “la valoració continua sent alta en relació amb les comparacions i veiem una millor relació risc/recompensa en altres parts del sector”.

Tot i això consideren que Vidrala no té catalitzadors negatius a l'horitzó. Els riscos que veien a finals de l'any passat “ara són menys rellevants, ja que veiem que la trajectòria de la inflació de costos és més estable i la volatilitat es redueix”, asseguren.

De cara a l'exercici 2023, consideren que la companyia encara hauria de veure una inflació de costos incremental, “però els augments de preus haurien de superar-ho”. A partir del 2024, veuen els fabricants de vidre en un punt òptim, amb la inflació de costos assolint el seu punt màxim, però els preus del vidre "es mantenen" per més temps, impulsant un creixement rendible dels guanys.

"Amb la demanda en una trajectòria de creixement, no s'espera que la rigidesa del mercat disminueixi significativament, malgrat diverses addicions de capacitat en línia durant els propers anys", afegeixen. A més, "amb la caiguda dels preus del gas, la confiança ha passat d'empreses amb una gran cobertura energètica, com Verallia, a empreses amb menys càrregues, com Vidrala".

A l'informe també fan referència al fet que alguns inversors afirmen, que Vidrala tindrà avantatges materials en costos d'energia el 2023-2024 que podrien impulsar un millor poder de fixació de preus i guanys de participació de mercat. "Pronostiquem l'exposició al gas mitjana €/MWh per als dos jugadors i argumentem que la diferència no és prou significativa per generar avantatges energètics materials per a Vidrala. A més, les oportunitats de guanyar quota de mercat es veuen limitades pels llibres de comandes encara ajustats i els baixos inventaris a tot el sector".

Pel que fa als comptes, Jefferies millora les seves previsions elevant l'EBITDA del 2023 un 16%, fins als 387 milions d'euros, impulsat principalment per una recuperació del marge més ràpida del que s'esperava. Mantenen les expectatives de creixement orgànic al voltant del 15%, gairebé tot a causa dels preus. De cara a 2024-2025 milloren la previsió d'EBITDA en un 12%-13%, amb pronòstics de creixement orgànic sense canvis "i ens beneficiem dels costos que es desinflen més ràpid que els preus, que es mantenen per més temps, que impulsa l'expansió del marge”.

Noticias relacionadas

contador