ep el presidente de bbva carlos torres vila ofrece declaraciones a los medios de comunicacion antes
H.Bilbao - Europa Press

Jefferies va anunciar, a principis del mes passat, un traspàs en la cobertura dels bancs espanyols, que va passar a mans d'un altre analista de la companyia, cosa que va suposar una sèrie de canvis en les valoracions i recomanacions, tal com us vam explicar a Bolsamanía. Seguint aquest informe, aquest dijous n'ha publicat un altre en què recull el 'feedback' que ha rebut dels inversors després dels seus comentaris del març, i afirma que "el nom més discutit ha estat BBVA, especialment en comparació amb Santander".

  • 9,61€
  • 0,08%

Jefferies, que té un consell de comprar per a BBVA, amb un preu objectiu de 12,60 euros, explica que la major part del “debat” sobre el banc es va centrar en Mèxic. "En particular, els inversors van qüestionar si el fort impuls aviat es veurà interromput per la caiguda dels tipus (els bancs mexicans estan estructuralment posicionats llargs en taxes), cosa que podria tenir un impacte no només sobre el marge net d'interessos, sinó també en la fortalesa del pes en els darrers temps”.

Afegeix Jefferies que també hi va haver "moltes preguntes" entre els inversors sobre les implicacions de les properes eleccions, tant als EUA com a Mèxic. Els recordem que les eleccions nord-americanes se celebren el 5 de novembre, després de les mexicanes, que tindran lloc el 2 de juny.

"Alguns inversors consideren que una rotació tàctica cap a Santander des del BBVA és una obvietat a aquests nivells"

"Alguns inversors consideren que una rotació tàctica cap a Santander des de BBVA és una obvietat a aquests nivells, atesa la valoració relativa de Santander (que cotitza a 0,88 vegades P/TBV 2024 enfront de BBVA a 1,22 vegades) i els potencials vents de cua cíclics (tipus i morositat) del Brasil", explica Jefferies.

En aquest informe d'avui, Jefferies no ha tocat les valoracions de cap banc espanyol respecte a l'anunciat al mes passat. Per a Santander, té un preu objectiu de 5,10 euros (comprar); per a CaixaBank, un preu de 5,80 euros (comprar); per a Unicaja, el preu objectiu és d'1,10 euros (mantenir); i per a Bankinter, el preu és de 6,80 euros (mantenir).

MARGE NET D'INTERESSOS I IMPOST A LA BANCA

Un dels punts que van destacar aquests analistes al seu informe del mes passat va ser la resistència que esperen al marge net d'interessos dels bancs espanyols i el potencial alcista per a les guies de les entitats i les estimacions del consens.

"Aquesta visió està ressonant en una part creixent de la comunitat inversora. Considerem que els equips directius de la majoria dels bancs han parlat de la resistència del marge net d'interessos en reunions recents amb inversors també", diu Jefferies.

Més enllà del marge net d'interessos, aquests analistes indiquen que hi ha una opinió generalitzada que la qualitat creditícia de les entitats espanyoles es mantindrà.

Jefferies afegeix que els inversors van plantejar dubtes sobre la possibilitat d'una conversió de l'impost bancari espanyol en una versió italiana (més amigable per a l'inversor).

SOBRE FUSIONS I ADQUISICIONS

"Cap inversor que vam conèixer creu que Santander vendrà el negoci dels Estats Units, però tampoc cap es va mostrar particularment entusiasmat amb els plans inorgànics que el grup té per a aquesta àrea geogràfica", afirma Jefferies al seu informe. "Si Banamex pot tornar a taula (per a la venda, en lloc d'una OPV), i quins podrien ser els potencials compradors de Scotia Colòmbia, també van ser temes recurrents a les nostres reunions".

El potencial de consolidació domèstica no va ser present als debats, reconeix Jefferies, "excepte pel soroll recurrent al voltant d'Unicaja i els comentaris a la premsa sobre una gran venda de blocs al BCP de Portugal".

LLATINOAMÈRICA

Finalment, Jefferies torna a insistir al seu informe sobre el que va dir al mes passat: la importància de l'exposició dels bancs espanyols a Llatinoamèrica.

"Sentim que molts inversors europeus encara subestimen les implicacions que tindran les forces disruptives a la banca de Llatinoamèrica, on BBVA i Santander són els inversors més grans. Correm el risc de repetir-nos, el joc ja no es tracta només de selecció de països, sinó més bé de triar els bancs que estiguin més ben preparats per capturar un creixement rendible al nou entorn competitiu”.

Noticias relacionadas

contador