ep el consejero delegado de ferrovial ignacio madridejos i y el presidente de ferrovial rafael del
Alberto Ortega - Europa Press

"L'aprovació de la fusió és un pas positiu", afirmen els experts de Jefferies sobre Ferrovial i amb bons ulls la cotització en borsa als EUA. Davant això els analistes veuen "catalitzadors positius en el futur", de manera que mantenen la seva recomanació de compra.

  • 28,92€
  • 0,28%

"Considerem que la cotització en borsa als EUA és un pas positiu per a l'empresa, ja que ofereix accés a un fons de liquiditat més profund, millora el palanquejament per al talent local i augmenta el coneixement de la marca als EUA, cosa que hauria de donar suport la licitació de nous projectes d'infraestructura", afirmen en un informe recent.

Els accionistes de Ferrovial van aprovar la proposta de fusió holandesa que hauria de donar lloc a una cotització als Estats Units a finals d'any, suposant que els drets de separació exercits es mantinguin per sota dels 500 milions d'euros.

D'altra banda, els analistes de Jefferies fan referència al trànsit de la 407 ETR. "Mantenim les tendències del desembre amb una recuperació del voltant del 85% del trànsit del 2019 al primer trimestre". A més, pel que fa a les tarifes d'aquest any, creuen que "es tornen cada cop més difícils a mesura que disminueix la inflació, encara que cap augment de peatges per a juliol/agost suggeriria un retard fins a principis de 2024 atesa la fase de calendari del programa 22".

Respecte als números de la I-66, que es va obrir completament al trànsit el novembre del 2022, assenyalen que, “a causa de la sòlida economia de la regió local i un règim de preus flexible, esperem una perspectiva sòlida per al primer trimestre. Tota la construcció pendent a l'actiu hauria de concloure a la segona meitat del 2022 i els dividends podrien començar a pagar-se a partir del juny del 2024, suposant que es realitzin els pagaments d'interessos TIFIA com a requisit previ”.

Sobre Heathrow preveuen que és probable que el debat continuï. Com expliquen, "el marc de preus actualitzat de la CAA va ser decebedor per a Ferrovial i esperaríem que la gerència presentés una nova apel·lació a la decisió abans que finalitzi aquesta setmana". El trànsit del primer trimestre ja mostra fortes tendències, aconseguint el 94,3% dels volums anteriors a la Covid i confirmant la recuperació de la demanda de trànsit internacional. Tot i això, esperen que l'enfocament de Ferrovial en actius no regulats als EUA canviï el debat dels inversors cap a possibles opcions estratègiques per a la participació del 25%.

Per acabar, sobre l'extensió de la I-77, apunten que la cartera de desenvolupament de Ferrovial continua sent sòlida després de l'aprovació que ara passarà a la fase de licitació. “El procés SR400 està en curs, on Ferrovial és 1 dels 3 licitadors preferits i el projecte representa 1 dels 4 projectes importants potencials del Departament de Transport de Geòrgia”.

"El EUA segueix sent un mercat atractiu d'infraestructures de transport en què Ferrovial té l'oportunitat de convertir-se en un actor local cotitzat, i esperem que l'impuls als EUA continuï augmentant fins al 2023", conclouen.

Noticias relacionadas

contador