dl inditex fast fashion retailer spain zara logo generic 20231213 1039
Sharecast graphic / Josh White

Jefferies ha elevat el preu objectiu d'Inditex fins als 49 euros per acció, des dels 44 anteriors, després que la companyia anunciés un benefici rècord de 5.381 milions l'exercici 2023 i un increment al dividend un 28%. A més, manté la seva recomanació de comprar per al gegant del tèxtil, a qui ha batejat com a "delícia de Galícia".

  • 53,22€
  • 1,60%

La companyia ha assegurat que aquest augment del preu objectiu respon a un "crèdit més gran a les atraccions" de la companyia en "un context més ampli de consum discrecional". A més, considera que aquest preu recull "millor els elevats múltiples que gaudeixen els seus parells discrecionals, que ofereixen impulsors de primera línia".

Jefferies subratlla que el "disciplinat historial de rendiments" d'Inditex "permet als inversors recompensar un enfocament d'expansió més avançat (i acceptar un augment important i temporal a les inversions)".

Les previsions per al futur segueixen assumint "una distribució de beneficis del 100% malgrat una despesa de capital de 2.700 milions d'euros anuals als propers anys".

"Els inversors seguiran centrats en els senyals que l'acceleració de la despesa de capital no dilueix indegudament el ROCE (rendiment sobre capital emprat) d'Inditex. En aquest sentit, els forts i continus guanys de participació al mercat són fonamentals", detallen.

Sobre els plans de creixement de la companyia, asseguren que "l'augment en l'expansió bruta de l'espai del 3% al 5% està ben articulat en tots els formats i veurà entrades noves al mercat per part de les cadenes més joves (per exemple, Stradivarius a Alemanya) i un farciment més gran als països existents".

L'únic aspecte que no ha fet vessar les expectatives dels analistes són les vendes del quart trimestre, que van ser "una mica més febles" del que s'esperava, encara que a Jefferies posen el focus sobre què "l'impuls de les últimes setmanes és impressionant en un context macroeconòmic mixt, especialment a Europa".

"De fet, és el notable creixement aconseguit a Europa l'any passat (13,2% excloent-ne Espanya, amb Espanya en un 13,4%), cosa que dona una idea d'un probable factor clau per impulsar la rotació d'actius (i el ROCE) del grup", afegeixen.

En general, consideren que la proposta de "moda de bona qualitat i bon valor" de la companyia "ressona amb més força fins i tot a la seva regió més ben penetrada", en un moment de "creixents ofertes de descomptes amb peces de pitjor qualitat i un acabat de luxe cada cop menys assequible per a les masses".

També ha sorprès la notícia que "la columna vertebral de la cadena de subministrament necessita inversions de 1.800 milions d'euros als propers dos anys", encara que "els inversors semblen haver-se pres això amb calma, considerant l'escala del creixement del volum a la història recent i l'expansió prevista per al futur”.

"El resultat net des d'una perspectiva de pronòstic és en realitat menys extrem del que un podria sospitar. Les nostres estimacions es mantenen pràcticament sense canvis pel 24/25, ja que la dilució de divises addicional compensa una contribució més gran d'espai", comenten.

Noticias relacionadas

contador