ep archivo   arcelormittal rebajara un 56 en el cuarto trimestre de 2019 segun analistas
ARCELORMITTAL - Archivo

ArcelorMittal està "ben posicionada per beneficiar-se de la demanda, la reposició d'existències i la recuperació dels preus de l'acer el 2025", segons els analistes de Jefferies, que creuen que la recuperació es trasllada al proper any per la feble dinàmica del mercat del acer a curt termini i les vagues a Mèxic.

  • 21,74€
  • 1,68%

Abans que la companyia presenti els seus resultats del segon trimestre el proper 1 d'agost, els experts han decidit mantenir sense canvis el preu objectiu de l'acerera, als 33 euros, així com la recomanació de comprar.

Sobre els comptes d'ArcelorMittal, a Jefferies redueixen l'EBITDA intertrimestral a 1.620 milions de dòlars, malgrat que la perspectiva inicial al primer trimestre era d'un EBITDA "estable" al segon trimestre.

"La vaga incremental en curs (de cinc setmanes) a Mèxic (potencialment un vent en contra de l'EBITDA de més de 100 milions de dòlars), la incertesa electoral impacta les volatilitats a l'Índia i la feble dinàmica de preus al comptat durant el segon trimestre per a la majoria dels mercats de l'acer", expliquen.

Amb la recuperació de la demanda d'acer i dels preus el proper any des dels mínims recents, el seu EBITDA del 2025 és de 8.500 milions de dòlars.

Com assenyalen els analistes, la recuperació de la companyia acerera avança cap al 2025. "L'excés de capacitat de la Xina, la pressió de les importacions i la feble demanda han afectat els preus de l'acer a nivell mundial. Els preus de les BLC nord-americanes són al nivell més baix en nou mesos i els preus de la UE estan tocant fons. Si bé la demanda és cautelosa a curt termini al tercer trimestre, veiem una recuperació de la demanda i del preu de l'acer des de finals del segon semestre del 2025, cosa que finalment donarà suport a l'EBITDA del 2025”, diuen.

Segons la seva opinió, el sentiment negatiu de preus i demanda es reflecteix en les accions, que han tingut un rendiment inferior al 14% fins ara. "El costat comprador s'avança al costat venedor, esperant que les rebaixes del consens reflecteixin el context del mercat i l'orientació reduïda dels seus parells de la UE i els EUA", afegeixen.

Destaquen un "modest augment en l'interès", centrant-se en si la retallada de guanys està descomptada o si és millor esperar al segon trimestre, la sincronització de la flexió de l'acer, les eleccions i les vagues i la despesa de capital, FCF i recompres.

"Amb els retorns de la despesa de capital estratègic visibles a partir del 2025, veiem ArcelorMittal demostrant el seu valor sobre el volum en generar un EBITDA més gran per tona d'acer al llarg del cicle. Ja hem superat els pics d'inflació i tipus d'interès, i amb els preus de l'acer rebotant al fons, veiem ArcelorMittal en la millor posició per beneficiar-se de la demanda, la reposició d'existències i la recuperació dels preus de l'acer a finals del segon semestre del 2024", conclouen.

Noticias relacionadas

contador