ep archivo   logo de iberdrola
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

"Actualitzem el nostre model per tenir en compte les dades de producció dels primers nou mesos i ajustem els efectes de valoració a mercat, augmentant el nostre EBITDA i el nostre benefici net per a l'exercici 2024 en un 3% i un 4%, respectivament", diuen els experts de Jefferies sobre Iberdrola, que, a més, en pugen el preu objectiu.

  • 14,07€
  • -0,74%

L'eleven en un 7%, fins als 12,8 euros des dels 12 euros previs, alhora que reiteren la seva recomanació de mantenir. Com detallen al seu darrer informe, veuen que, en general, la configuració dels nou primers mesos de l'any "sembla positiva, encara que l'acció ha pujat un 15% des de finals de juny, un 5% més enfront del sector".

Pel que fa a la previsió dels seus resultats, que Iberdrola presentarà el 23 d'octubre que ve, a Jefferies estimen que, al tercer trimestre, l'Ebitda augmentarà un 6% interanual a causa de la forta producció d'energia renovable a Espanya.

"Al nostre parer, el desenvolupament clau al tercer trimestre per a Iberdrola és un augment interanual del 35% en la producció espanyola d'energia renovable (40% de la producció renovable global del grup), recolzada per un trimestre excel·lent de generació hidroelèctrica (que representa més del 50% de les renovables espanyoles i augmenta al voltant d'un 70% interanual a causa de les fortes condicions hidrològiques)”, expliquen.

Calculen que l'Ebitda al tercer trimestre serà de 3.400 milions d'euros (+6% interanual) i el benefici net, de 1.200 milions d'euros (+9% interanual), fet que suposa unes xifres per als nou primers mesos de l'any d'11.300. milions d'euros (+5% interanual) i 4.100 milions d'euros (+13% interanual), respectivament.

Pel que fa a les estimacions per al 2024, assenyalen que "una previsió més alta dels beneficis d'EP&C a Espanya impulsa" l'augment de la previsió d'EBITDA/ingrés net per a l'exercici 2024 en un 3%-4%.

A més, la seva estimació de deute net de 47.000 milions d'euros per a tot l'exercici (excloent-ne el pagament de capital per Electricity North West) "està en línia amb l'orientació proporcionada per Iberdrola en els resultats del primer semestre del 2024".

Ja de cara a l'exercici 2025, n'han elevat la previsió d'EBITDA i de benefici net en un 2% i un 1%, respectivament. "En general, les nostres previsions de benefici net estan un 1% per sota del consens al llarg del 2024 i el 2025", apunten.

INICI DE COBERTURA A ENDESA

D'altra banda, Jefferies ha iniciat la seva cobertura a Endesa amb una recomanació de mantenir i un preu objectiu de 21 euros. Consideren que la companyia “està ben posicionada per capitalitzar les oportunitats de creixement de la xarxa, recolzada per un sòlid balanç”.

A més, creuen que es beneficiarà dels canvis reguladors a Espanya, "ja que més del 40% del valor net de l'empresa està vinculat al seu negoci de xarxes i té un balanç sòlid".

"Les nostres projeccions per a l'exercici 2024 mostren que el BPA superarà el consens en un 3%, amb una atractiva rendibilitat per dividend del voltant del 6% el 2025. No obstant, la major part del millor marc regulador ja està en xifres de consens, cosa que indica que el mercat ha incorporat gran part del potencial alcista”, afegeixen.

Noticias relacionadas

contador