entrega-jdcom
JD.com

Les accions del gegant xinès del comerç electrònic JD.com s'han desplomat un 10% aquest dimecres a Hong Kong després que el minorista nord-americà Walmart hagi confirmat que vendrà la seva participació a l'empresa xinesa.

Walmart ha dit a CNBC que la decisió de vendre la seva participació permetrà a la companyia "enfocar-se en les nostres sòlides operacions a la Xina per a Walmart China i Sam's Club, i destinar capital a altres prioritats".

La companyia ha afegit: "JD ha estat un soci valuós per a nosaltres durant els darrers 8 anys, i estem compromesos a mantenir una relació comercial contínua amb ells".

Les accions de JD.com han estat les pitjors a l'índex Hang Seng. Les accions que cotitzen als Estats Units van caure un 9,5% en les operacions posteriors al tancament.

Walmart va signar una aliança estratègica amb la companyia xinesa el juny del 2016, quan el minorista nord-americà va adquirir una participació del 5% a JD.com.

Al seu informe anual del 2023, JD.com va comunicar que Walmart tenia el 9,4% de les accions ordinàries de l'empresa el 31 de març, amb poc més de 289 milions d'accions.

contador