Nou gir d'esdeveniments en el cas del presumpte espionatge a BBVA, encarregat a l'excomissari José Manuel Villarejo. Javier Ayuso, exdircom de l'entitat i de la Casa Reial, ha declarat, en els Desayunos de TVE, que Francisco González "probablement sabia que s'estava contractant Villarejo".
- 9,25€
- -0,60%
"Crec que va ser una gestió directa del cap de seguretat (Julio Corrancho), que ho gestionava directament amb Villarejo", ha dit Ayuso, que, després d'encarregar de la comunicació del banc basc, va ser cap de premsa del rei Joan Carles. "No deixa de ser greu que una empresa contracti un policia per fer aquest treball", ha afegit.
Aquestes declaracions coincideixen amb el dia en què vuit directius i exbanquers de BBVA s'estrenen com a imputats en la peça del cas Villarejo que investiga la seva relació amb el banc. El jutge instructor de la causa, Manuel García Castelló, els ha cridat a comparèixer avui i demà i l'objectiu del magistrat no és altre que descobrir si coneixen l'origen dels contractes amb els quals l'entitat i Grup Cenyt, l'empresa de l'excomissari de Policia José Manuel Villarejo, van segellar, presumptament, l'espionatge a empresaris, autoritats i periodistes.
També els interrogarà sobre si eren conscients que els contractes eren amb Villarejo, així com si coneixien les irregularitats que s'estaven cometent. I, per descomptat, es voldrà saber si Francisco González, expresident de BBVA, està darrere de tot, segons fonts properes als directius investigats.
De moment, el jutge no ha imputat l'expresident del banc, però té en les nou declaracions que presenciarà aquesta setmana l'oportunitat d'aixecar la catifa i aclarir l'origen del presumpte espionatge.
La compareixença de Corrancho, que exercia de nexe entre Villarejo i BBVA, no arribarà fins divendres. El directiu va ser prèviament comissari en cap de la policia judicial.
Segons les informacions publicades al respecte per El Confidencial, Corrochano apareix en els enregistraments de Villarejo en què assenyala que reportava "al president" i "Àngel" aquests assumptes, en referència a Cano i a qui en el moment ocupava el càrrec de màxim executiu del banc, Francisco González. El jutge voldrà conèixer de mà de Corrochano qui va decidir contractar Grup Cenyt.
Es tracta de la novena peça separada de l'anomenat cas Tàndem, que investiga les activitats il·lícites de Villarejo i entre les quals figuren contractes milionaris per exercir suposades tasques d'intel·ligència per al BBVA, tasques aquestes en les que d'acord amb els investigadors s'hauria servit de la seva condició de policia i que devien haver inclòs escoltes i espionatge a membres del Govern de José Luis Rodriguez Zapatero.