ep archivo   el director financiero de bankinter jacobo diaz en la presentacion de resultados del
BANKINTER - Archivo

El director financer de Bankinter, Jacobo Díaz, ha comentat a la presentació de resultats del banc que "viurem en un entorn de tipus d'interès alts per més temps del que s'esperava". En aquest sentit, ha assenyalat que “som optimistes de cara al quart trimestre i al conjunt del 2024”.

  • 7,70€
  • 1,42%

A més, ha destacat que "si els tipus es mantenen a aquests nivells, falten 10 mesos per a una completa apreciació de la cartera hipotecària", cosa que seguirà impulsant els beneficis de l'entitat.

POSSIBLE AUGMENT DE LA RETRIBUCIÓ A L'ACCIONISTA

En ser qüestionat per un possible augment de la retribució a l'accionista, ha indicat que "el 2023, no canviarem la nostra política de remuneració a l'accionista d'un pay out del 50% sobre els beneficis".

"Assignarem el nostre excés de capital a creixement. És la nostra prioritat. Al quart trimestre, esperem creixement en finançament al consum i banca corporativa en qualsevol geografia", ha afegit.

De cara al 2024, ha afegit que "veurem el nivell de creixement, el nivell de capital i, qui sap, si el 2024 farem alguna cosa diferent".

D'altra banda, ha comentat que "Espanya és un mercat molt competitiu en què no és fàcil créixer, però el nostre objectiu sempre és créixer, tant en crèdit com en dipòsits", enfocats sempre en "clients d'alt poder adquisitiu".

RESULTATS FINS SETEMBRE

Bankinter ha disparat el benefici net dels nou primers mesos de l'any un 59%, fins als 685 milions d'euros, "malgrat assumir aquest any el pagament del nou impost al sector financer, que per a Bankinter va ser de 77,5 milions d'euros", segons ha assenyalat l'entitat.

El marge d'interessos es va situar als 1.638,7 milions d'euros, un 53,8% més que fa un any, amb un marge de clients que ha crescut cada trimestre, fins al 3,03% al tancament del setembre, cosa que reflecteix "una bona gestió dels diferencials", ha precisat el banc.

Noticias relacionadas

contador