ep la consejera delegada de bankinter gloria ortiz y el director financiero jacobo diaz
MAXIMO GARCIA DE LA PAZ

"Esperem creixement en tots els negocis i geografies per a la resta de l'any. Estem veient un repunt de l'activitat hipotecària a Espanya i veiem factors a l'alça per al marge d'interessos, per la qual cosa hem elevat la nostra previsió des d'un comportament pla per al 2024 a un creixement d'un dígit simple".

  • 7,93€
  • -0,28%

Són les declaracions de Jacobo Díaz, director financer de Bankinter, durant la presentació davant d'analistes dels resultats del primer semestre.

Díaz ha afegit que la previsió del banc inclou un euríbor al 3,3% a finals d'any, que recolza la seva sòlida previsió sobre l'evolució del marge de clients, juntament amb les estimacions sobre el creixement dels volums.

També ha indicat que la cartera ALCO de deute públic continua augmentant i registra una rendibilitat del 2,5%, amb una durada mitjana de 5 anys, cosa que també recolzarà l'evolució del marge d'interessos.

RESULTATS DE BANKINTER

Bankinter ha guanyat 473,5 milions d'euros als primers sis mesos de l'any, un 13,3% més que al primer semestre del 2023. El marge d'interessos ha pujat un 9%, fins als 1.160 milions, i les comissions netes han avançat un 13%, fins als 342 milions. Això ha elevat el marge brut un 10%, fins als 1.410 milions, després d'un descens del 2% en altres ingressos i despeses, fins als 92 milions.

A més a més, els costos operatius han pujat un 6%, fins als 481 milions, i el marge d'explotació ha pujat un 13%, fins als 929 milions. Les provisions de crèdit i d'altres provisions han repuntat un 7%, fins als 214 milions, i el resultat abans d'impostos s'ha elevat un 15%, fins als 715 milions.

Noticias relacionadas

contador