indra cabo verde
Indra

Indra ha millorat els nivells de seguretat i eficiència del centre de control de trànsit de l'illa de la Sal, a Cap Verd, així com de les torres de control de Santiago, Boa Vista i Sal, de manera que l'Empresa Nacional d'Aeroports i Seguretat Aèria (ASA) podrà gestionar un volum més gran de trànsit aeri.

  • 16,68€
  • 1,40%

El primer ministre de Cap Verd, José Ulisses Correia i Silva, ha estat l'encarregat d'inaugurar les noves instal·lacions. L'acte també va comptar amb la presència del ministre de Turisme i Transports, Carlos Jorge Duarte Santos, el secretari d'Estat de Finances, Alcindo Hemitério da Cruz Mota, el president de la Cambra de Sal, Julio Lopesel, el president del Consell d'Administració de Aeroports i Seguretat Aèria, Jorge Benchimol Duarte, l'ambaixadora espanyola a Cap Verd, Ana Paredes Prieto, i el director Comercial d'ATM d'Indra, Enrique Castillo.

El directiu d'Indra va afirmar que es tracta "d'una fita clau per a la navegació aèria mundial, ja que el centre de control oceànic d'Illa de Sal és l'últim punt de contacte per a les aeronaus que creuen l'Atlàntic", i per això la renovació dels seus sistemes “tindrà un impacte immediat en la puntualitat de les operacions a aeroports d'Amèrica, Europa i Àfrica”.

Actualment, el centre de control aeri oceànic, igual que els principals aeroports del país, compten amb el sistema ManagAir d'Indra, una solució d'automatització del trànsit aeri dissenyada per reduir la càrrega de treball dels controladors i "facilitar la interoperabilitat amb altres centres de control”, de manera que la gestió sigui molt més “àgil i segura”.

A més, la companyia ha implantat al centre de control aeri oceànic una xarxa de comunicació de veu sobre IP basada en la darrera versió de la solució Garex d'Indra, que facilita tant l'enllaç terra-terra entre centres de control com terra-aire. Aquesta solució, completament digitalitzada, assegura la “màxima qualitat de so i capacitat per escalar la xarxa”.

Així mateix, ASA ha reforçat la formació dels seus controladors mitjançant un "extens programa d'entrenament" de diversos mesos proporcionat per Indra. La companyia ha implantat, a més, al centre de control oceànic d'Illa de Sal una posició de control dotada d'un entorn de simulació en què donar continuïtat a aquesta formació i poder validar qualsevol nova versió programari abans de la seva posada en servei.

Noticias relacionadas

contador