ep indra refuerza la proteccion de los aviones de transporte militar c295 del ejercito del aire y
INDRA

Indra ha anunciat que renovarà els sistemes d'alerta radar i control de la suite d'autoprotecció de tota la flota d'avions de transport militar C295 de l'Ala 35 de l'Exèrcit de l'Aire i l'Espai. El pla pretén elevar la seva protecció i capacitat a l'hora de fer missions en zones de conflicte. Així, es tracta de la primera comanda dins de l'acord marc que l'empresa ha aconseguit amb l'OTAN per subministrar aquests equips.

  • 16,90€
  • 0,90%

La companyia ha destacat que el C295 és un dels avions de transport tàctic mitjà "més versàtils i robustos", i per això resulta "clau per transportar tropes i material de forma ràpida a qualsevol punt del planeta" i complementa "a la perfecció" les capacitats d'aeronaus de transport pesant com el A400M.

Així, Indra ha indicat que perquè un avió d'aquestes característiques pugui operar a zones de conflicte, necessita disposar d'equipament de defensa electrònica d'avantguarda, "un pas per endavant dels sistemes de vigilància i armament que utilitza l'adversari".

Per aquest motiu, l'Exèrcit de l'Aire i de l'Espai ha sol·licitat a la companyia la substitució de la solució que utilitzen actualment el sistema ALR-400. A més, aquest és el mateix que ja utilitzen la resta d'helicòpters, avions de transport i caces del Ministeri de Defensa, amb l'excepció de l'Eurofighter, que incorpora el DASS Praetorian.

El conseller delegat de la multinacional, Jose Vicente de los Mozos, ha assenyalat que l'acord marc que s'ha tancat amb l'agència NSPA de l'OTAN "reforça encara més la posició de lideratge d'Indra en un segment tecnològic absolutament crític per a la defensa de Europa i la resta d'aliats”. No en va, l'empresa va ser una de les primeres a introduir fa gairebé vint anys la recepció digital de banda ampla en aquest tipus d'equips.

Així mateix, l'ALR-400 és capaç d'orientar sobre la posició de l'emissor i el tipus d'aeronau o radar del qual prové el senyal, comparant-lo amb la llibreria d'intel·ligència que utilitza. En aquest sentit, està preparat per processar formes d'ones complexes, així com per desemmascarar senyals febles que es poden amagar després de transmissors més potents o propers o treballar a ambients fortament saturats.

D'altra banda, en cas que l'avió sigui atacat amb míssils de guiatge electromagnètic, el sistema els detecta i activa les contramesures necessàries per neutralitzar-los.

Cal destacar que l'ALR-400 actua "com l'autèntic cervell encarregat de la coordinació de la suite completa d'autoprotecció de l'aeronau", per això ofereix dins del mateix equip "la capacitat de gestió del sistema de guerra electrònica (EWM)" i controla tant els alertadors òptics de míssil (MWS), com els alertadors làser de míssil (LWS).

A més, ofereix capacitats de creixement per integrar altres sistemes d'alerta com ara indicadors de foc hostil (HFI), contramesures infraroges dirigides (DIRCM) d'última generació i fins i tot contramesures electròniques, radar de pertorbació i engany (ECM). No en va, el sistema ha estat dissenyat per cobrir tot tipus de missions, ja siguin de baixa cota i rang proper com de més altitud i distància de trobada.

Noticias relacionadas

contador